Az ízületekben lévő gyomok többé nem fognak zavarni. Egyszerű trükk ecettel és homokkal

Aggódsz amiatt, hogy a gyomok átszaporodnak az ízületeiden? Ez a kertburkolat egyik legnagyobb ellensége. És nem csak esztétikai, hanem főként funkcionális szempontból. A gyomgyökerek gyakran megzavarják a járda szerkezetét, és a víz gyakran befolyik a nyitott hézagokba. Ez télen jéggé válik, és a burkolat leválik és megemelkedik ezen hatások hatására. Éppen ezért érdemes minél előbb megszabadulni a gaztól, hogy később ne legyen sokkal nehezebb dolgunk.

Forrás: Youtube

Próbálja ki a bevált természetes módszereket

Ha belefáradt abba, hogy állandóan a járdán térdeljen, és kihúzza a nehéz gazokat, használjon évek óta bevált módszereket. A legtöbb esetben nem fog megsérülni, és a gyomok tökéletesen elpusztulnak. Melyek azok?

Hatékony, de fizikailag és időigényes módszer

A klasszikus a kézi felszámolás, ami persze kicsit macerás. Ha azonban óvatos és kitartó, ez egy meglehetősen hatékony módszer. A munka megkönnyítése érdekében jobb, ha először enyhén meglocsoljuk vízzel a járdát, és csak ezután távolítsuk el kézzel a gyomokat a fugákról. Ezenkívül az egyes növényeket a teljes gyökerükkel együtt kihúzhatja. Egy speciális hézagkaparó megkönnyíti munkáját.

Egyszerű és tökéletes ecettrükk

Az ecet nagyon hatékony harcos az ízületekben lévő gyomok ellen. A megfelelő oldat elkészítéséhez elegendő 3 l ecet, 150 g só és 50 ml mosogatószer összekeverésével. Ezután vigye fel ezt az irtó keveréket a gyomokra a hézagok között egy kanna vagy permetező segítségével. Alkalmazza a módszert napos és száraz időben, és ismételje meg az eljárást néhány naponta, amíg a gyomok teljesen eltűnnek.

A szódabikarbóna is tökéletes választás

Egy hatékony módszer a gyomok irtására a szódabikarbóna segítségével. Öntse az összes illesztésbe, fedje le vízzel, és hagyja hatni. Távolítsa el a nem kívánt növényeket kézzel, miután megszáradt.

A meleg víz is megoldás…

Ha éppen nincs kéznél semmi, akkor egy teljesen ökológiai eszközt használhat, ami a meleg víz. Öntse rá a hézagok közötti inkriminált helyekre (a vízforraló forró vizet közvetlenül használhatja). A gyomok fokozatosan elpusztulnak, a gyökerekkel és a magvakkal együtt. Ezután már csak manuálisan kell eltávolítania. Mire kell figyelni? Ezt a módszert csak a napszakban használja, amikor a burkolat hideg, nehogy megrepedjen.

… vagy víz rizsből, tésztából vagy burgonyából

A felsorolt ​​összetevőkből forralt forró vizet is használhatjuk a gyomok eltávolítására. Nemcsak megégeted a növényt, de a benne lévő keményítőnek köszönhetően jobban tudod eltávolítani a teljes gyökerű növényeket.

Tisztítás után fedje le a fugákat homokkal

Ha szeretné a hézagokat minél tovább tisztán és gyommentesen megőrizni, tisztítás után öntsön bele homokot, finom kavicsot vagy fugát. Minden a padló megjelenésétől és az Ön igényeitől függ. Enyhén átitatott régi újságokat is betömhet a fugákba, például fűrészporral vagy kerti talajtakaróval nehezítve őket. Ennek az át nem eresztő rétegnek köszönhetően nem megfelelő mikroklímát hoz létre a gyomok növekedéséhez.

kapcsolódó cikkek

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche