Az Octomilok támadni kezdenek: Csapdát állítani, mielőtt többen lesznek, mint amennyit kezelni tudsz.

A tavasz valóban gyönyörű évszak, amelyet a természet ébredése, a színek, a virágok és a meleg kísér. Ugyanakkor azonban ébredeznek az allergiák és az összes kellemetlen élősködő is, amit csak el tudsz képzelni. Szúnyogok, kullancsok, de legfőképpen az ecetmuslicák.

Az ecetmuslicák apró és idegesítő rovarok, amelyek gyorsabban szaporodnak, minthogy el tudnánk számolni 10-ig. Vannak azonban olyan csapdák, amelyek gondoskodnak arról, hogy az ecetmuslicák idén tavasszal és nyáron ne okozzanak gondot. Nézze meg!

Hogyan kezeljük a fehérlegyeket

Az első fontos dolog, amit tudnunk kell, hogy mi vonzza az ecetbogarakat. Ha nem akarod, hogy bosszantó rovarok hada lepje el édes otthonodat, ügyelj arra, hogy ne hagyj sehol ételt vagy cukros italokat. Ezek rendkívül vonzóak az ecetbogarak számára. Ráadásul nem tudnak különbséget tenni a friss és a romlott étel között, ezért jobb, ha gyakrabban kiviszed a szemetet.

Egyébként van egy remek csapda, ami távol tartja ezeket a bosszantó élőlényeket. Ez egy nagyon hatékony módszer, amelyhez minden hozzávaló már otthon van. Fogj egy kis edényt, ideális esetben egy tálat. Tegyél bele valamit, ami vonzza az ecetes bogarakat.

Általában romlott étel, ecet vagy akár vörösbor. Fedd le a tálat átlátszó élelmiszerfóliával. Fogpiszkálóval vagy tűvel szúrj bele apró lyukakat.

Olcsó és hatékony csapda

Helyezze a tálcát vagy kis edényt olyan helyre, ahol az ecetbogarak szeretnek repülni, vagy ahol sokan szaporodnak. A leggyakoribb terület általában a konyha vagy a nagy ablakokkal rendelkező szobák, ahová a bosszantó kis élőlények berepülnek. A bogarak berepülnek, de nem jutnak ki.

Ha már túlszaporodtak, és nem tudod, mit kezdj velük, van egy nagyon gyors megoldás. Kapcsolja be a porszívót, és egyszerűen porszívózza fel a kis jószágokat. Gyors, hatékony és nem kell megvárnod, amíg az ecetes bogarak csapdába esnek.

Ezután tegyen következetes óvintézkedéseket. Dobja a szemétbe a romlott ételt, és legyen óvatos, ha véletlenül ételt vagy cukros italt hagy valahol.

Kapcsolódó cikkek

Források: kavarna.4home.cz, www.akcniceny.cz

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche