Az otthonban, ahol növekszik, a boldogság és a gazdagság uralkodik: Ezért ültesd el

Kleopátra még az ókori Egyiptomban is átitatta hajói vitorláit jázminolajjal, így a levegő elbűvölő illatú volt, miközben szerelmével, Mark Antoniusszal felhajózott a Níluson.

A jázmin az egyiptomi Fayoum oázisból került Európába, ahonnan a maorik hozták. Indiában a jázmin virága Visnu isten szimbóluma. A kiváló minőségű parfümök összetevője.

Kínából terjedt el az a divat, hogy szárított virágaiból teát készítsenek. Az aromaterapeuták szerint a jázminolaj az egyik legértékesebb és minden bizonnyal a legdrágább illóolaj.

Amikor az idősödő Niccolò Machiavellit megkérdezték, szeretne-e visszatérni szeretett Firenzébe, így válaszolt:

„Bárcsak még egyszer elmenne mellettem valamelyik Gucci nővér, mert az illatukért érdemes élni.” Ez az illat, amiért érdemes élni, a jázmin volt. Aromás cserje sötétzöld levelekkel és élénk fehér virágokkal, évezredek óta megragadja az emberek képzeletét a Távol-Kelettől a Földközi-tengerig.

Hazája Egyiptom, a távoli Kína és India. Ma Algériában, Marokkóban, Egyiptomban, Törökországban, Olaszországban és Franciaországban termesztik, ahol ennek a nemes növénynek az ültetvényei a Chanel cég ellenőrzése alatt állnak.

Itt állítják elő a legjobb minőségű és legdrágább jázminolajat. A virágokat évente csak két napon szedik 4:15 és 7:30 között. Úgy tartják, hogy ekkor a legnagyobb a jázminolaj energiájában és aromájában rejlő potenciál.

Az ezt követően összegyűjtött a teljes éves betakarítást jelenti, amelyből speciális enfleur technikával nyerik ki az értékes természetes olajat.

Az üvegkeretek olajozottak és színekkel meghintve, amelyek addig változnak, amíg az alap illattal telítődik. Az olajat ezután speciális oldószerrel eltávolítják, így tiszta jázmin illóolajat állítanak elő, amelynek literenkénti költsége körülbelül 60 000 dollár.

Ez a hatalmas ár, amiért kis lakást vagy drága sportautót vásárolhat, a jázmint státuszszimbólummá változtatta, amely a luxus és az enyhe dekadencia szinonimája. A jázmin aromája, amely Indiában a hold tiltott szerelmét jelképezi, sokakat elcsábított.

Az aromaterapeuták jázminolajat használnak a menstruációs görcsök kezelésére és a szülés megkönnyítésére. Néhány csepp ebből az értékes olajból 30 milliliter jojoba- vagy mandulaolajban feloldva az egyik legértékesebb készítmény a száraz és érzékeny, különösen kipirosodásra hajlamos bőr ápolásában.

Különösen akkor ajánlott, ha a bőr rugalmasságának és puhaságának helyreállítása szükséges.

Ha összekever 4 csepp jázminolajat 4 csepp mandarinolajjal és 3 csepp szantálfaolajjal, és beleönti a fürdőbe, az aromaterápiás kézikönyvek szerint feloldja gátlásait, felébreszti a fantáziáját és ösztönzi a kreativitást.

A jázmin képes eloszlatni a komor hangulatokat és felszabadítani a tudatalatti vágyakat. Ez az optimizmus, az életöröm és az eufória olaja.

Ha egy illatos gőzlámpából szívja be a jázmin illatát, maga és barátai magabiztosan és társasági hangulatban érezhetik magukat.

Az aromaterápiás szakértők szerint a jázmin a szürke napot karnevállá változtatja. Bár ezek az állítások sokak számára kissé őrültnek tűnhetnek, mindannyian tudjuk, hogy az illat, akárcsak a zene, felvidít, elégedetté és magabiztossá tehet bennünket.

Egy csepp jázmin, amit a fejedre, a hajad alá teszel, a buli királynőjévé varázsol. Különlegesnek és egyedinek fogod érezni magad, mert ennek az olajnak minden bőrön más az illata.

Ez a tény késztette Coco Chanelt, hogy a jázmint választotta híres parfümje alapjegyének, amely kulturális jelenséggé vált. Azt állítja, hogy egy nőnek neki kell szagolnia, nem virágnak.

A fehér jázmin a hűséget, a sárga a szépséget és az eleganciát szimbolizálja, a jázmin pedig általában a családot szimbolizáló virág. Egyes helyeken úgy tartják, hogy minden nőnek a házban kell lennie egy zacskó szárított jázminvirágnak, mert a szárított jázmin a házasság szimbóluma. Ezt tartsa szem előtt, amikor virágot ad.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche