Az uborkák leghatékonyabb etetése július-augusztusra, hogy folyamatosan szüljön

Az uborkák leghatékonyabb etetése július-augusztusra, hogy folyamatosan szüljön

Júliusban és augusztusban, amikor az uborka virágzik és teljes gyümölcsöt terem, nagyon fontos, hogy ne „kalapáljuk meg” a növényt, hanem folytassuk a trágyázást és a kártevők elűzését. Korábban elmondtuk, hogyan kell uborkát készíteni. Most eláruljuk a legjobb természetes műtrágya titkát, amitől a növény folyamatosan gyümölcsöt terem.

Ebben az időszakban az uborka számára a legfontosabb, hogy elegendő nedvességet és a szükséges hasznos elemeket megkapja. Ez utóbbiak közül érdemes kiemelni a káliumot és a nitrogént, valamint a magnéziumot és a foszfort. Ebben az anyagban elmondjuk, hogyan kell etetni a bokrokat, hogy a növényt minden szükségességgel gazdagítsák.

A július-augusztusi uborkatermesztés fő tápanyag- és elemforrása a humusz. Lehet ló, tehén vagy akár csirke is. Az egész különbség a minőségében van. Tehát a lóhúst tartják a legjobbnak, mert ennek a legmagasabb a tápanyagtartalma. A második helyen a tehéntej áll, amely több vizet tartalmaz, de maga valamivel gyengébb összetételű (azonban ez a fajta humusz a legjobb az uborkához). De a csirketrágya a megtisztelő harmadik helyet foglalja el (sok nitrogént tartalmaz, és a helyszínen történő felhasználása 20-40%-kal növelheti a különböző növények termését.

Az uborka számára hatékony műtrágya elkészítéséhez vegyen 1 liter humuszt, és hígítsa fel 10 liter vízben. Ezt a természetes gyógymódot a legjobb, ha legalább egy éjszakán át ázni hagyjuk. Ezután minden uborkabokor alá 2 liter tinktúrát öntünk. Ezt az etetést hetente egyszer – nem gyakrabban.

A trágyát egyébként soha nem használják a növények friss táplálására – elégeti a dugványaikat, mert hosszú ideig sok hőt termel. Ráadásul a friss trágyában könnyen elszaporodnak a különféle kórokozó baktériumok, így az többet árt, mint használ. Bármilyen trágyát csak akkor szabad felhasználni, ha legalább 6 hónapig állni hagyták. Csak ősszel – a fagy beállta előtt, amikor már a teljes termést betakarítottuk – hozhatja frissen az üres talajba.

Korábban megosztottunk titkokat, amelyek nem lesznek keserűek. Kiderült, hogy ehhez még semmit sem kell vásárolnia, vagy semmit sem kell hozzáadnia a talajhoz.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche