Az uborkatermesztés egy darab fémlemez segítségével a leggazdagabb termést eredményezi: Ezt a trükköt most már minden évben alkalmazom a kertben, íme egy lépésről-lépésre útmutató!

Pár éve már így termesztem az uborkát, és eddig nagyon elégedett vagyok vele. Ezt a módszert úgy találtam meg, mint a „melegágyas” módszert. Ez egy speciálisan az uborkatermesztéshez igazított ágyás, így maximális terméshozamot kapunk, ráadásul sokkal hamarabb, mint mások. Már június első felében betakaríthatod a termést.

Csak egy hullámos lap

Az alap egy klasszikus hullámlemez lesz. Vagyis az egyes lapok, amelyek lehetőleg 110 x 170 centiméteres méretekkel rendelkezzenek. Ez a méret az ideális. A hosszabbik oldalát a földbe kell helyezni, nagyjából 60 centiméter mélyen. Az uborkaláda tehát 110 centiméterrel lesz a föld felett, és így négyzet alakú lesz.

A szilárdság biztosítása

Miután megvan az adott doboz alapformája, biztosítani kell a szilárdságát. Hogy úgymond ne lovagoljon fel. Ebben segít egy vastagabb zsineg, vagy például a kurtán, vagy bármilyen más hasonló megoldás, ami megtartja a formát úgy, ahogyan azt kell.

Töltsük meg az ágyat

Ha elkészült az uborkaültetőláda, kezdje el feltölteni. Az alapot homok adja, amelynek körülbelül 50 centiméter magasra kell nyúlnia. Ezután friss trágyára lesz szükséged, amely körülbelül 30 centiméter magas réteget képez. Ezután már csak jó minőségű földre lesz szüksége, amelynek körülbelül 25 centiméteresnek kell lennie. Ezen a ponton már megfelelően feltöltötted a ládát. Fedj le mindent fekete szövetszövettel, és már készen is vagy.

Fogadhatsz rá.

Ha készen állsz, elkezdheted az ültetést. Tényleg csak néhány magra van szükséged, mert amikor azok beérnek, meglátod, hogy a ládád tele lesz uborkával, amely folyamatosan növekszik és termést hoz. Az ültetés ideális időpontja április hónap. Az idő tehát fokozatosan közeledik. Az ültetés után az elején még egy réteg szövetet helyezzünk fel, hogy megvédjük a magokat.

Gondoskodjon az uborkáról a szokásos módon

A következő eljárás már nem bonyolult. Csak gondoskodjon az uborkáról, ami magában foglalja az öntözést, de szükség esetén a trágyázást is. Azt is javasoljuk, hogy telepítsünk még néhány ívet a ládába, hogy megtámasszuk az uborkákat növekedésük során.

És mi a teendő betakarításkor? Egyszerűen súrolja meg az uborkákat. Meg fog lepődni, hogy az uborkatermesztésnek ez a módszere mennyire megnöveli a terméshozamot. Onnantól kezdve nem fog másképp uborkát termeszteni.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche