Az ukulele hangolása egyszerűbb, mint gondolnád, elmondjuk, hogyan kell ezt csinálni

Ha van otthon hangszer, akkor már tudnod kell, hogy vigyázni kell rájuk és megfelelően be kell hangolni. Ebben az esetben elmondjuk, hogyan dallam a hogy tökéletesen szóljon, hogy megfelelően gyakorolhassa és játszhassa ezt a hangszert.

Ebben az esetben figyelnünk kell a GCEA tuning beállítás, vagyis ennek a hangszernek a legalacsonyabb húrjától a legmagasabb húrig, ami egyre több embernél van otthon.

Hogyan hangoljunk egy ukulelét

Az ukulele Csak 4 húrja van és kicsi a mérete, hasonló az egyikhez, de sokkal kisebb. Kezdőknek nehéz behangolni, de bonyodalmak nélkül megoldható, így csak addig kell gyakorolni, amíg meg nem szerzi.

  1. Ha szeretnéd Az ukulele hangolásához a G húr hangolásával kell kezdeni.
  2. Ezután be kell hangolni az A húrt.
  3. Az E húr hangolásához meg kell játszania a G hangot azon a húron.
  4. Az utolsó húr, a kötél.

A G karakterlánc

Ez megfelel a legkomolyabbnak, és ehhez egy sor lépést kell követnie. Kezdésként megnyomjuk a G-t az 5. rántásnál, majd megpengetjük a húrt. Míg ekkor a lejátszott pecket addig kell állítani, amíg meg nem találja a húr hangját, hogy az valóban egyezzen a C húr kvintének hangjával.

A D húr

Ez egy másik azok közül, amelyeket ebben a hangszerben talál. Ebben az esetben az E karakterlánc megnyomásával kell kezdenie a negyedik fretnél. Ezután addig kell állítani a megfelelő csapot, amíg a húr hangmagassága meg nem egyezik az A húr negyedik hangjának magasságával, ugyanúgy, ahogy korábban láttuk.

Mi a teendő az A karakterlánccal?

Ebben az esetben itt az ideje beállítani a különböző húrokat, például az A-t. Nyomjuk meg ezt az ukulele húrt és játsszuk le, míg a következő lépés, amint azt korábban láttuk, a csap beállításának felel meg, hogy az elérje a hangszínt. karakterlánc, amelynek meg kell egyeznie az E karakterlánc második hangjának hangjával.

Tippek

  • Érdekes, hogy ezt tudod nem minden ukulele tud hangolódni.
  • Amikor behangolod a húrokat, a legjobb az, hogy meghúzod őket.
  • Nagyon kíváncsi lesz, hogy megtudja, hogy az ukuleles Nagyon jól hangolódnak párás környezetben.
  • Azts hőmérsékletváltozások Az ukulele hangolását is befolyásolhatják.
  • Ha még nem játszottál ezen a hangszeren, mert ajándékba kaptad, akkor jobb, ha előbb megkérdezed a boltban vagy szakembertől, hogy ne csináld rosszul.
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche