Hogyan tisztítsuk meg a lefolyót házi oldattal? Nem kell pénzt költened a boltban vegyszerekre, mert ami a legtöbbünknek már van otthon, az működik. A siker és a néhány napig tartó tisztaság kulcsa az összetevők megfelelő kombinációja.

A konyhai és fürdőszobai lefolyók tisztítása elég nagy kihívás lehet, különösen, ha vendégeket várunk. Szerencsére vannak egyszerű trükkökamelyek segítenek elfelejteni a drága, boltban vásárolt vegyszereket, és a természetes összetevőkre összpontosítani, amelyek valószínűleg a konyhában vannak. Kevesen tudják, hogy a megfelelő kombináció ugyanolyan jól működik, mint a legdrágább tisztítószer. Mire van szükséged?

Hogyan tisztítsuk meg a lefolyót szódabikarbónával és ecettel? Semmi bonyolult nincs benne

A lefolyótisztítás egyszerű trükkje az Instagramon @home.and.chaos címen jelent meg. Ebben az esetben a tétel a fürdőszobában esett le.. A videón szereplő személy először lehúzta a védőhálót, majd 1 csésze szódabikarbónát öntött bele, majd 2 csésze ecetet öntött rá, és az egészet 20 percre letakarta egy puha ruhával. Ez idő után forró vizet adott hozzá, és megtisztította a felületet a termékmaradványoktól. Néhány csepp frissen facsart citromlevet is használt, hogy megszilárdítsa a hatást. Miért csináld? A citromlé tisztító hatású és kellemes, természetes illatot áraszt.

View this post on Instagram

A post shared by Alissa | DIY – CLEANING (@home.and.chaos)

A fenti módszer nem csak egy piszkos lefolyó esetében működik, hanem olyan lefolyó esetében is, amely hajszálakkal, ételmaradékkal stb. van eldugulva. Ne feledje azonban, hogy a szőrszálakat kézzel – például egy levágott szívószállal – kell kihúzni a lefolyóból. Ha vágást ejtesz rajta, és meghajlítod a „fogait”, könnyen elkaphatod, ami beleragadt, és különösebb erőfeszítés nélkül kihúzhatod. Csak arra vigyázz, hogy ne törd el a szalmát.

Mivel mossuk a fürdőszobai csempét, hogy ragyogjon? Válaszd az ecetet

A fürdőszobai lefolyó tisztítása után érdemes a zuhanyzó csempéit is megtisztítani. Ebben az esetben egyszerűen keverjen össze ecetet és vizet 3:1 arányban, öntse a kész folyadékot egy szórófejes flakonba, és permetezze be alaposan a csempéket. Körülbelül 5 perc elteltével óvatosan súrolja és öblítse le őket vízzel, és hamar észre fogja venni, hogy a felület visszanyerte eredeti fényét.

Kapcsolódó cikkek:

Néha a kémia nem segít. Így tisztítsd ki biztosan a dugult mosogatót

Álmatlan éjszakákat okoz neked egy eldugult mosogató? Ha van otthon ez a termék, nincs szükséged erős tisztítószerekre