Az orchideák nélküli belső tér elveszett belső térnek tűnik. A szlovákok megőrülnek az egzotikus megjelenésű növényekért, és szívesen díszítik velük lakásukat. A gyönyörű és táplált virágok élvezetéhez azonban megfelelő gondozásra van szükség az orchideákról. Mit kell hozzáadni az orchideához, hogy szépen virágozzon? Mint kiderült, a vacsorahulladék, amely egykor egyenesen a kukába került, segíthet.

Fotó: shutterstock/kzww shutterstock/Marinesea

Mit kell hozzáadni az orchideához, hogy szépen virágozzon? Ez a módszer nagyon népszerű a kertészek körében

Az orchideák gyönyörűek megjelenésükkel, és bármilyen belső tér tökéletes dekorációi. Az élénk színű fehér, rózsaszín, piros, lila vagy sárga árnyalatú virágok minden tulajdonos szemét tetszenek, de néha szeszélyesek is lehetnek.

Annak érdekében, hogy az orchideák megfelelően növekedjenek, megfelelő gondozásra van szükségük. Az alap egy nedves és áteresztő szubsztrátum, valamint egy világos hely szórt fénnyel, ahová a tűző nap sugarai nem esnek közvetlenül.

Ráadásul orchideák vagytok bőséges öntözést igényelnek, lehetőleg vízfürdő formájában. A megfelelő táplálkozás is fontos. Ahhoz, hogy a növény hosszan és frissen virágozhasson, szüksége van a szükséges ásványi tápanyagokra. Ezeket ő tudja biztosítani neked házi műtrágya vacsoramaradék alapján. arról beszélünk húscsontok.

Hogyan etetjük az orchideákat otthon? Segít… vacsoradarabok

Az orchideák húscsonttal történő trágyázására vonatkozó szabadalom valóban diadalmaskodik a külföldi termelők és kertészek körében. A vacsorahulladékon alapuló étkezés az orchideák egyik legértékesebb tápanyaga. Kalciumot, foszfort és magnéziumot tartalmaz, ásványi anyagokat, amelyek pozitív hatással vannak a növény fejlődésére és növekedésére.

Hogyan készíts magadnak műtrágyát vacsoracsontokból? Nem nehéz!

  1. Hagyja a megfőtt csontokat napos helyen három napig, és várja meg, amíg megszárad.
  2. Ezután mozsárba tesszük, vagy mozsártörővel összetörjük.
  3. A műtrágya hatásának fokozása érdekében a liszthez adhatunk néhány levél zöld teát is.
  4. Öntsük a keveréket egy virágcserépbe.

Most már nincs más dolgod, mint figyelni az orchideáidat, és élvezni a jól táplált, gyönyörű virágokat.

Hogyan trágyázzuk meg az orchideákat: házi gyógymódok. Egy pillanat alatt kivirágoznak

Az orchideák trágyázására azonban sokkal több otthoni módszer létezik. Többek között orchideák etetésére is használható:

  • banán héja,
  • sör,
  • fokhagyma.

Élesztőt, malátát és komlót tartalmazó sör – olyan összetevők, amelyek pozitív hatással vannak a levelek megjelenésére, a virágzásra és az orchideák általános állapotára jótékony hatással lesz az orchideákra. Azonban vízzel kell hígítanihogy az alkoholkoncentráció ne károsítsa az orchidea finom gyökereit.

Öntse a sört a pohárba, és hagyja állni körülbelül 20-30 percig, hogy kissé telítődjön. Ezután adjuk hozzá egy liter vízhez, és keverjük össze. Ezután öntözzük meg az orchideákat. Ezt a kondicionálót havonta egyszer kell használni.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Orchideát teszel erre a helyre? Nem csoda, hogy nem virágzik

Adjunk hozzá néhány cseppet az orchideához. Ez serkenti a kelletlen növényt