Az eldugult konyhai lefolyó igazi rémálom. Fontolja meg egy házi készítésű alternatíva kipróbálását, hogy a jövőben elkerülje a hasonló problémákat. Csak egy egyszerű trükk és egy kis kreativitás kell ahhoz, hogy megszabadulj a problémától.

A mosogató eldugulása leggyakrabban a helytelen mosogatás eredménye, és gyorsan valódi problémává válhat. Éppen ezért jobb megelőzni, mint egy vagyont költeni a vízvezeték-szerelő látogatására. Hogyan javítsuk meg? Adunk egy tippet.

@hollydormer

Soha többé nem megyek vissza. Ki csinál még ilyet? #lifehackvideo #standardpractice #lifehack #baconhack #zsírozás

♬ Ultimate life hacks – Az Életfürdő

Fogj egy darab alufóliát, és felejtsd el az eldugult lefolyót. Egy egyszerű trükk

Egy pillanatnyi figyelmetlenség vagy szaglászás és a zsiradék a serpenyőből a lefolyóba kerül. Ezután, amikor kihűl, gyorsan megkeményedik és szilárddá válik.így a csöveken leülepedik., csökkentve azok áramlását és a lefolyó gyors eltömődését okozva.

Egy idő után a víz sokkal lassabban kezd lefolyni és a mosogatóban stagnálni, miközben kellemetlen szag száll fel a csövekből. A csövek eldugulásának megakadályozására elég egy darab alufólia, ami megteszi a hatását. Ezt az egyik TikTok-felhasználó mutatta be online, aki a @hollydormer profilt üzemelteti.

  1. Egy alufólia lapból képezzenek egy „konténert”, amelybe beleöntjük a serpenyőből vagy más ételből visszamaradt zsiradékot.
  2. Lecsepegtetés mosogató bővítés egy darab alufóliával.
  3. Ezután dobja ki a tartalmát a fóliával együtt egy megfelelő tartályba.
  4. Törölje le a serpenyőt papírtörlővel, majd mossa el.

Hogyan szabadítsuk fel a lefolyót a konyhában? Nyúlj a szódabikarbónához és egy kis ecethez

Ha azonban nem sikerült megakadályoznunk a cső dugulását, még nincs minden veszve. Van egy egyszerű házi szer a hatékony és gyors tisztításhoz. Ez két megbízható konyhai pultos termék keveréke.

Szódabikarbóna és ecet természetes megoldásként szolgálhat a bűzös lefolyó dugulásmentesítésére és tisztítására. A lefolyó tisztításához kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

  1. Kezdje azzal, hogy kiönti fazék forró vizet a lefolyóba.
  2. Aztán adjunk hozzá egy csésze szódabikarbónát és 1 csésze víz/1 csésze ecet megoldás.
  3. Fedjük le egy leeresztő dugóval és várjon 5-10 percet.
  4. Ismét öntsünk forró vizet a lefolyóba.

A szódabikarbóna és az ecet buborékos reakciója segít feloldani a dugulást a lefolyóban, a 4. lépésből származó forró víz pedig segít kitisztítani azt a csőből.

Kapcsolódó cikkek:

Forraljuk fel a kólát egy vízforralóban, és várjunk 30 percet. Nevetségesen hangzik, de megoldasz egy nehéz problémát

Felejtsd el a karcos serpenyőt. A kedvenc fűszerezésed 5 perc alatt helyreállítja a bevonatot. „Működik”