Benedektojás szendvicsekkel au gratin a sütőben

A Benedict tojást melegen, hollandi szósszal megkenve tálaljuk / Profimedia Images

A receptet az amerikai konyha ihlette. A tojásokat buggyantják, zsemlével és vékony ropogós szalonnával tálalják, finom hollandi szósszal megkenve. De a receptet a világ más konyhái is átvették, és különböző összetevőkkel adaptálták. A ropogós szalonna helyettesíthető serpenyőben sült vagy grillezett zöldségekkel. A hollandi szósz helyettesíthető különböző növényi szószokkal, például avokádószósszal. A szalonnát füstölt lazaccal vagy más halfajtával is helyettesíthetjük.

A receptünkben szereplő szendvicsek nagyon sikeresen helyettesítik az eredeti receptben szereplő zsemlét. A sült ételek ízletesebbek, érdekesebbek és kielégítőbbek. A buggyantott tojás és a hollandi szósz klasszikus módon készül.

Itt megtudhatja: hogyan készítsünk tökéletes buggyantott tojást. Az alábbiakban pedig az összetevők listáját és a sütőben sült bencés szendvicsekkel készült tojás receptjének lépésről lépésre történő elkészítési módját találja.

Elkészítés módja

A finom reggeli elkészítéséhez a receptet alkotó minden elemet külön kell elkészíteni. Kezdje a szendvicsek elkészítésével a sütőben. Amíg ezek sülnek, elkészítjük a hollandi szószt. A végén elkészítjük a buggyantott tojásokat, hogy melegen tálaljuk.

Lépések a tojáshoz Benedek sült szendvicsekkel, gratinnal

A sütőben reszelt szendvicsek elkészítéséhez pirított kenyérszeletekre vagy téglalap alakú sült kenyérre van szükség, amelyet hosszanti szeletekre vágunk. Fontos, hogy a kenyérszeletek méretükkel fedjék le annak az edénynek az alapját, amelyben elkészítjük őket.

Hogyan készítsünk gratin szendvicset a sütőben

Válasszunk ki egy téglalap alakú edényt, és kenjük ki a belsejét puha vajjal. Egy tálban keverjük simára a két tojást egy csipet sóval és egy csipet borssal. Adjuk hozzá a tejet és a lisztet.

A kapott készítményből öntsön vékony réteget az edény aljára. Ezután tegyen egy sor pirított kenyérszeletet vagy egy nagy, négyszögletes szelet kenyeret. Erre kaparjunk rá egy kis sajtot, és adjuk hozzá a vékony sonkaszeleteket. Ismét reszeljünk rá egy kis sajtot, tegyük bele a második szelet kenyeret, és kenjük rá egy réteg tojás, tej és liszt keverékét.

Ismételje meg a folyamatot, figyelembe véve, hogy az utolsó réteg reszelt sajt.

Tedd be az edényt a sütőbe, és süsd a szendvicset a sütőben 160 Celsius fokon 20 percig, vagy amíg a felülete szépen megpirul.

Hogyan készítsünk hollandi tojást Benedict gratin szendvicsekkel

Olvasszuk fel a vajat egy edényben, vízben vagy mikrohullámú sütőben, és tartsuk melegen.

Helyezzen egy hőálló edényt egy fazék víz fölé a tűzhelyen. Ügyeljen arra, hogy az edény alja ne érjen hozzá a vízhez. Adjuk hozzá a tojássárgáját és egy evőkanál citromlevet a tálba. Körte alakú habverővel 3-4 percig intenzíven keverjük össze a tojássárgákat a citromlével, amíg az összetétel egységessé nem válik.

Vékony sugárban öntsük bele a vajat, miközben a habverővel erőteljesen keverjük.

Amikor a vaj tökéletesen beleolvadt a szószba, vegye ki a tálat a serpenyőből. Adjunk hozzá egy kanál nagyon hideg vizet a szószhoz, hogy megállítsuk a termikus folyamatot. Habverővel erőteljesen keverjük össze. A szósz ízét citromlével, sóval és fehér borssal módosítsa. Tálalásig tartsa melegen a hollandit.

Hogyan készítsünk buggyantott tojást

Öntsön több vizet egy fazékba, amelyet a tűzhely lángjára tesz. Amikor a víz forrni kezd, adjunk hozzá egy teáskanál sót és 2 teáskanál ecetet. Keverjük, hogy a só feloldódjon. Egyenként törje fel a tojásokat egy csészébe vagy tálba. A forrásban lévő vízben fakanállal vagy spatulával keverjük össze a kavargót.

Adjuk hozzá a tojást az örvényhez. Azonnal csökkentse a hőt közepesre, és forralja fel a tojást 3 percig. Ez éppen elég idő ahhoz, hogy a sárgája puha maradjon.

Vágott kanál segítségével távolítsa el a buggyantott tojást, és helyezze az au gratin szendvics tetejére. Kenjük meg hollandi szósszal.

A finom bencés tojásokat gratin szendvicsekkel melegen tálaljuk.

Fedezzen fel többet itt.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche