Biztosan még soha nem fehérítettél így törölközőt! Az eredmény fantasztikus. megnézi

Ha van otthon egy halom régi törölköző, nem kell azonnal megválni tőlük. Bár céljukat már betöltötték, de visszaállíthatók eredeti megjelenésükre. Csak tudnod kell, hogyan kell csinálni. Nem kell mást tenni, mint néhány hatékony segítőt venni, amit nagyanyáink is szerettek.

Forrás: Youtube

A törölközők hófehérek lehetnek

A konyhai gyakori használat miatt a konyharuhák sok szennyeződésnek vannak kitéve, és gyakran tele vannak színes ételfoltokkal. Többszöri rendszeres mosás után gyakran kimosódnak, és így elvesztik esztétikájukat. Hogyan változtassuk vissza a törölközők csúnyán szürkés megjelenését élénk fehérre?

A törölközőket 90 fokon mossuk

Ha ismét gyönyörű fehér törölközőket szeretne, ne kerülje el a 90 °C-os mosást. Ha azonban ökológiai okokból csak alacsonyabb hőmérsékleten mos, használja azokat a kütyüket, amelyekkel ugyanazt, sőt gyakran még jobb eredményt érhet el.

Szódabikarbóna olajjal

Ez egy olyan módszer, amelyet már nagyanyáink is kedveltek. Készítettek egy oldatot, amibe mosás előtt beáztatták a törölközőket, hogy jobban feloldódjon a szennyeződés. Egy nagy edényben meleg vízben adjunk hozzá egy nagy adag közönséges mosóport, és adjunk hozzá 2 evőkanál szódabikarbónát, amely a fehérítésen kívül feloldja a zsírt és fertőtleníti a törlőkendőket.

Ezután adjunk hozzá 2 evőkanál klasszikus ecetet és 2 evőkanál asztali olajat, amely megköti az összes felesleges szennyeződést. Hagyja ebben a keverékben áztatni a törölközőket legalább 6 órán keresztül, akár egy éjszakán át is. Ezután normál programmal mossa ki a törölközőket, ha erősen szennyezett volt, mindenképpen 90 °C-os hőmérsékletet válasszon.

Szódabikarbóna citrommal

Használhat friss citromlevet is. Adjunk hozzá 2-3 evőkanálnyit egy edény meleg vízhez, és adjunk hozzá ugyanannyi szódabikarbónát. Áztassa a törölközőket ebben a fürdőben, mint az előző esetben.

Az epés szappan a kedvenc

Kenje be mindegyik kendő mindkét oldalát epesappannal, és enyhén dörzsölje be a tenyerei között. Ezután tegye a törölközőket egy edénybe meleg vízzel, és hagyja újra ázni, amíg meg nem mossa. Ma már nemcsak szilárd, hanem folyékony vagy szappanpehely formájában is megtalálható az epeszappan.

A mikrohullámú trükk uralja az internetet

Az utóbbi időben slágerré vált az interneten egy „garantált trükk”, aminek a tisztítási fázisa mikrohullámú sütőben zajlik. Először nedvesítse meg és szappanozza be a ruhát, majd tegye a zacskóba. Ezután hagyja a mikrohullámú sütőben 1,5 percig közepes teljesítményen. Azonban mindig legyen rendkívül óvatos, és ne növelje az időt vagy a hőmérsékletet.

kapcsolódó cikkek

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche