Boryana Parvanova: Meggyógyítottam az orrmelléküregeket méhlevegővel

Boryana Parvanova lelkes méhész és a „Bee bed” méhészház megalkotója a főváros „Kniazsevó” kerületében. Télen síoktató. Büszke arra, hogy fiatal nagymama – még nincs 50 éves, és unokája van. Boryana Parvanova a méhekkel kapcsolatos történetéről, valamint a méhlevegő és a méhágy jótékony hatásairól mesél különösen a Doktor magazin olvasóinak.

– Mrs. Parvanova, hogyan jött létre a méhháza?

– Szófia gyermeke vagyok, aki egész életemben arról álmodott, hogy legyen falum. De nekem nem volt. Hat évvel ezelőtt lehetőségem nyílt kaptárt vásárolni egy barátommal, aki tudott a méhészetről. Néztem, ahogy dolgozik, hogy tanuljon. Imádom a méheket – egyedülálló lények, akik tiszteletet érdemelnek azért, amit a természetért tesznek. Ha az emberi társadalom fele olyan jól működne, mint a méhek, fényévekkel előrébb lennénk.

Eredetileg két kaptárt kaptam, de egy levegővétel után a méhészet lett az életre szóló szenvedélyem. Nagy tudománynak és összetett mesterségnek bizonyult. Sok helyről gyűjtöttem információkat, és többször találkoztam magyarázatokkal a kaptárlevegő gyógyító hatásáról.

Először figyelmen kívül hagytam ezt az információt, de idővel rájöttem, hogy a kaptárlevegő rendkívüli. Méhvirágpor, méz, méhpempő, méhméreg gőzeit tartalmazza. A méhek maguk lélegeznek ki flavonoidokat és enzimeket, amelyek megtisztítják a levegőt. Propoliszt termelnek, ami egy természetes antibiotikum

Propolisszal betömik a kaptár lyukait, és így a kaptárba belépő levegő a propolisz mellett elhalad és fertőtlenítésre kerül. Így a kaptár levegője steril. Ezenkívül a méhek pontosan tartják a hőmérsékletet és a páratartalmat kaptárukban. Hűtési és fűtési rendszerük is van. Egész télen 20-25 fokot tartanak a bálban az anyakirálynőnél, ami elképesztő, ha például kint mínusz 10 fok van. Nyáron 30-35 fokot tartanak fenn, függetlenül attól, hogy milyen meleg van kint.

– Hogyan döntötte el, hogy méhészházat készít?

– Elmentem megnézni egy méhházat Szófia közelében, és megtudtam, hogyan lehet kaptárlevegőt szívni, vagy kaptáron feküdni gyógyítás céljából. Mondtam a férjemnek, hogy mindenképpen csinálunk méhészházat. Először azt hittem, hogy ez csak a családnak szól, de önzőnek tűnt.

Hiszen Szófia egy nagyváros, nagyon ideges emberekkel, akik távol élnek a természettől, és mivel áldott vagyok, hogy a saját udvaromban használok méhészházat, bűn lenne nem megosztani másokkal. Így jutottunk el ahhoz, hogy a látogatók előtt megnyithassuk méhészházunkat. Mindenki, aki eljön, a vendégem, akinek mesélek a méhek életéről. A méhészházban mindenki elszakad fél-egy órára a nagyváros minden stresszétől. Itt elfelejted, hol vagy, ellazulsz, feltöltöd magad pozitív energiával.

– Milyen gyógyító hatásait tapasztalta a méhészháznak?

– Először is a légzőrendszert segíti. Ha 10 percig kaptárlevegőt szívunk be, a betegséget okozó mikroorganizmusok elpusztulnak a tüdőben és a hörgőkben. Még azok is, akik azt hiszik, hogy nincsenek tüdőbajok, azt mondják, hogy könnyebben veszik a levegőt, miután a méhészetben tartózkodnak. A kaptárlevegő belélegzése erős hashajtó hatással is rendelkezik.

A tüdő nyálkahártyája normalizálódik a gyulladástól, ezért könnyebben lélegzik. Én személy szerint az arcüreggyulladást kaptárlevegővel győztem le. Mielőtt elkezdtem a méhészházat, minden télen arcüreg-problémám volt. Most jól vagyok.

Meg voltam győződve arról, hogy a méhkas az álmatlanságon is segít. Jött egy nő, aki megosztotta, hogy idegrendszeri problémái vannak, és még gyógyszeres kezeléssel sem tud aludni. Kifejezetten meghívtam, hogy használja ki az utolsó esti órát, és maradjon, ameddig akar. Ez a nő annyira nyugodt volt és aludt, hogy este 10-kor fel kellett ébresztenem, hogy induljak. Az idegrendszer teljes ellazulását érte el az alatt a közel 3 óra alatt, amíg csalánkiütésen feküdtem a pihenőszobában.

Tudod, hogy a legtöbb problémánk az élet feszültségéből és stresszéből fakad. Ám amikor az idegrendszer ellazul, a szervezet önállóan kezd megbirkózni betegségeivel. Közvetlen megfigyeléseim vannak a méhek szív- és érrendszeri betegségekre gyakorolt ​​pozitív hatásáról. A vérnyomás stabilizálódik, és javul a vérkeringés az agyban. Enyhíti a porckorongsérv, reumás és egyéb ízületi problémák fájdalmait.

A méhek zümmögéséből származó rezgések megegyeznek az egészséges emberi test rezgéseivel. És amikor az ember egy ágyon pihen a kaptárak felett, ahol 80 000-100 000 méhek rezegnek ugyanazon a frekvencián, az emberi test ritmusba lép, és az egészséges frekvenciára hangolja magát. Emellett a méhek erős biomezőt hoznak létre, amely endokrin, bőrgyógyászati, nőgyógyászati, urológiai és egyéb betegségekben gyógyít. Ennek a biomezőnek a hatására a szervezet energiát kap.

– Hogyan biztosítod a látogatók biztonságát?

– A méhházban két fő eljárást végeznek – inhalációs és pihenőszoba. A kaptár levegőjének belélegzéséhez több szűrővel ellátott cső, a másik végén egy maszk lép ki a kaptárból. A valóságban, amikor kaptárlevegőt lélegzik, az ember nem látja és nem hallja a méheket. Kaptárba vannak zárva, kiegészítő kabátba öltöztetik, és csak a házon kívül van kijáratuk.

A pihenőhelyi kaptárak pedig hálós falúak, és a méhek csak kint legelhetnek. Az ágyon egy további bélés található, ami szintén rögzít. Ezen a különleges ágyon fekve az ember hallja a méhek zümmögését a kaptárban, és érzi a rezgéseket. De a méhek nem mehetnek be a pihenőszobába, és ott semmi dolguk.

Céltudatos lények, akik kimennek a szabadba azzal a feladattal, hogy virághoz menjenek és nektárt hozzanak. Nyáron végeztem egy kísérletet – kinyitom az ablakot, de a méheknek nem érdekük bemenni a házba.

– Mi a helyzet az allergiás emberekkel?

– Ha kifejezett allergiájuk van, nem javasolt a méhészház használata. A levegőben azonban van pollen. Az irodalom tanúsága szerint azonban az allergia leküzdhető. Csak rövid időre kell jönni, és fokozatosan növelni a kaptárlevegővel való belégzés idejét. Minden esetre elvégeztem egy tanfolyamot, és allergiás reakció esetén antihisztaminnal tudok elsősegélyt nyújtani.

– A családod hogyan kezelte a covidot? Segített a kaptár levegője?

– A férjemmel átvészeltük a covidot, de gyalog, mint egy enyhe vírusfertőzés. El sem hittem, hogy covid. Kutattunk, mert karácsony előtt volt és vendégeket vártunk. Télen nem tudunk kaptárlevegőt belélegezni, hanem propoliszos inhalációkat alkalmazunk. Sokat segítenek a vírusos betegségek könnyű megszabadulásában, következményeik leküzdésében. Három barát a covid után elvesztette a szagát, de propolisz inhalációjával a harmadik napon visszakapták.

Az inhalációkhoz vettem egy speciális készüléket, ami tiszta propoliszt melegít és csak az illékony anyagok szabadulnak ki belőle. Már mondtam, hogy a propolisznak antibiotikus és vírusellenes hatása van. A jó dolog az, hogy a propoliszos inhaláció egész évben elvégezhető. Az unokám sokat volt beteg, és kétszer is kortikoszteroidot kellett szednie, mert légszomja volt. A propolisz inhalálása óta a gyermek ritkán betegszik meg, és nem lesz súlyos.

– Egész évben működik a méhészház?

– Nem. A méhcsaládok fejlődésével összhangban vagyunk. A kaptárban lévő méhek száma 3-5-szörösére változtatható. 3000-4000 méh hibernál, nyáron 15-20 ezer is lehet.Télen kevesebb méhnek kell 25 fokos hőmérsékletet tartania a kaptárban, és ha befűtetem az egész pihenőt, akkor elpusztulnak. kimerültség. A méhészházat tehát május közepétől nyitjuk és szeptember közepén zárjuk be. De minden az időjárástól függ.

Célom, hogy országszerte népszerűsítsem a kaptárlégbelégzést. Sok méhésztársamnak segítek Vidinben, Ruseban, Várnában, Troyanban, hogy saját méhészetet nyisson, hogy minél többen alkalmazhassák ezeket a betegségek megelőzését szolgáló eljárásokat. Nyáron jó 5-10 napot szánni a szervezet megerősítésére, és nem kell télen kényeztetni magát.

KALCSEVA Mára

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche