Brownie. Egy egyszerű recept egy amerikai klasszikushoz

A brownie-knak, ezeknek a csodálatos, szeretettel teli csokoládétömböknek érdekes eredete van, amely a 19. század végi Amerikába nyúlik vissza. Elhozzuk neked eredetük történetét, néhány ismeretlen tényt és tippeket a tökéletes brownie sütéséhez.

A brownie-k, azok a kis csokoládécsodák, amelyek világszerte meghódították az édességkedvelők szívét, Amerikában gyökereznek. Mint ismeretes, a brownie receptje először a 19. század végén jelent meg amerikai szakácskönyvekben. Eredetüket különböző legendák övezik. Az egyik elmélet azt állítja, hogy a csokoládétortához túl kevés liszt hozzáadásának nem szándékos eredménye volt. Egy másik legenda szerint olyan desszertet akartak készíteni, amelyhez nem kell élesztőt keleszteni. Van egy történet egy chicagói cukrászról is, aki egy luxushotel-tulajdonos feleségének kérésére készítette el a brownie-t.

Függetlenül valódi eredetüktől, a brownie-k hamar az amerikai konyha ikonjává váltak, és népszerűségük világszerte elterjedt. A brownie-kat az teszi ilyen népszerűvé, hogy elkészítésük egyszerű, mindössze néhány alapvető hozzávalót igényel. Van azonban egy bökkenő – a pontos sütési idő. Ahhoz, hogy a brownie-k puhák és lédúsak maradjanak, nem szabad túlsütni őket. Ez a nedves állag az, ami megkülönbözteti a tökéletes brownie-kat a közepesektől.

Néhány tippet is adtunk a tökéletes állag eléréséhez: szeletelés előtt legalább egy órán át hagyjuk a brownie-kat a hűtőben hűlni. Ettől még lédúsabbak lesznek, és az ízük is intenzívebb lesz. Emellett kísérletezzen különböző diófélék vagy csokoládéforgácsok hozzáadásával, hogy még érdekesebb legyen az állag és az ízprofil.

Brownie

Elkészítés: 40 perc

Hozzávalók: – Készítsd el a süteményt, és tedd hozzá a tésztát:

 • 185 g vaj
 • 185 g jó minőségű étcsokoládé (min. 70%)
 • 85 g sima liszt
 • 40 g kakaó
 • 50 g fehér csokoládé
 • 50 g tejcsokoládé
 • 3 nagy tojás
 • 130 g cukor

Elkészítés: A süteményt a következő módon készítsük el:

 1. Nagyon kis lángon, állandóan kevergetve, lassan olvaszd fel a vajat az étcsokoládéval együtt.
 2. Egy tálban verjük sűrűre és habosra a tojásokat és a cukrot. Lassan, apránként adjuk hozzá az olvasztott csokoládét és a vajat.
 3. Szitáljuk a liszt és a kakaó felét a keverékbe. Keverjük össze, és adjuk hozzá a maradék lisztet.
 4. A fehér és a tejcsokoládét apróra vágjuk, és a tésztához adjuk.
 5. Egy kisebb sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát, és egy spatula segítségével nyújtsuk ki a széléig.
 6. Süssük előmelegített sütőben 180 °C-on 20 percig.
 7. A kész brownie-kat és a sütőpapírt vegyük le a tepsiből, és hagyjuk legalább 2 órán át hűlni, hogy megszilárduljanak. Ezután vágjuk kockákra, és tálaljuk – magában, fagylalttal vagy gyümölcsmártással.

A tésztához adhatunk apróra vágott mogyorót, mandulát, mogyorót vagy aszalt gyümölcsöt is.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche