Choux à la crème csokoládéval. Ízletes desszert elegáns megjelenéssel

A csokimáz ízt és megjelenést kölcsönöz / Shutterstock

A recept a francia konyhára jellemző. A desszert kemencében sült, forrázott tésztás fánkból készült, és kihűlés után különféle krémekkel töltjük meg. A forrázott tésztát az eclair recepthez hasonlóan elkészítjük. A kettő közötti különbség az alakjukban rejlik. Az eklér hosszúkás, a choux gömb alakú.

Mindkét változat egyformán ízletes és vonzó. De a choux, amelyet gyakran profiterolnak is neveznek, sütemények vagy fagylalt receptekben is használható. Gömb alakú formájuk biztosítja számukra ezt az előnyt.

Fedezze fel itt, és teljesen finom és látványos. Az alábbi sorokban pedig a csokoládé choux à la crème elkészítésének részletes receptjét találja.

Elkészítés módja

Az első lépés a tészta elkészítése, mint minden más tésztaalapú készítmény esetében.

A vizet, egy csipet sót és a kockára vágott vajat egy lábasba tesszük. Helyezzük a serpenyőt a tűzhely lángjára, és erőteljesen keverjük, amíg a vaj elolvad és a folyadék homogenizálódik. Amikor a folyadék forrni kezd, csökkentse a tűz intenzitását minimálisra, és adja hozzá az összes lisztet. Erősen keverjük addig, amíg a liszt hidratálódik és felszívja az összes folyadékot.

Ezután oltsa el a tüzet és . Miután teljesen kihűlt, egyenként beledolgozzuk a négy tojást a tésztába. Tedd a tepsit a tésztával a hűtőbe 30 percre, majd formálhatod a choux-t.

Hogyan formázzuk meg a choux à la crème héját csokoládéval

Mielőtt kivesszük a tésztát a hidegből, kapcsoljuk be a sütőt 200 Celsius fokra. Helyezzen sütőpapírt egy nagy tepsibe. Ezután tedd a leforrázott tésztát egy csillaghegyű cukrászzacskóba. Kézzel megnyomva kis halmokat formázunk a sütőpapíron, egymástól 2-3 cm távolságra.

Helyezze a serpenyőt a sütőbe, és 200 Celsius fokon 15 percig süsse a choux kagylókat. Ez idő elteltével csökkentse a sütő hőmérsékletét 180 Celsius fokra. Hagyja a choux kagylót sütni körülbelül 25-30 percig.

A teljes siker érdekében nagyon fontos, hogy ne nyissa ki a sütő ajtaját. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy a choux héjak deformálódnak, és nem lesznek esztétikusak.

Hogyan készítsünk csokoládé krémet

Amíg sülnek a choux héjak, elkészíthetjük a krémet. Melegítsük fel a kemény tejszínt közel forráspontig. Ezután hozzáadjuk a törött csokoládét és a kockára vágott vajat. Erőteljesen keverjük, amíg megolvadnak, és a készítmény jól homogenizálódik. Hagyd hülni.

Ha jól kihűlt, a mixer segítségével összeturmixoljuk, hogy krémes legyen. Adjuk hozzá a mascarponét és egy csipet sót, majd keverjük jól össze a tejszínt.

A kihűlt choux héjakat kettévágjuk, és megtöltjük a csokikrémmel.

Készítsen mázat is úgy, hogy a csokoládét a felforrósított tejszínben megolvasztja, mint az előző lépésben. Ezzel a mázzal díszítheti a finom csokoládé choux à la crème-et.

Hagyja, hogy a máz megszilárduljon a choux felett, és élvezettel élvezheti.

Ugyanabból a forrázott tésztából is készíthetsz, szintén francia konyhából.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche