Ez az egyik legnépszerűbb otthon termesztett növény. Nem csoda, hiszen gyönyörű és eredeti megjelenésével nyűgöz le. Hogyan kell átültetni a monsterát? Jobb óvatosnak lenni, mert egy hiba is gyorsan elpusztíthatja.

A szépen fejlődő növény kulcsa a megfelelő cserép, amelyben bőven legyen hely a fejlődéshez. A boltokban általában alulméretezett cserépben lehet virágot vásárolni, ezért érdemes kicserélni a cserepet, amikor hazaérünk. Hogyan kell átültetni egy monsterát, hogy szépen nőjön?

Hogyan kell átültetni egy monsterát? Az időzítés rendkívül fontos. Ellenkező esetben a növény nem gyökeresedik meg

Monstera a természetben trópusi erdőkben nő, de Szlovákiában cserepes növényként is remekül megállja a helyét. Nem támaszt magas követelményeket, de nem szabad elfelejteni, hogy jó napfényes helyen kell állnia, de nem teljes napsütésben, mert a levelei megéghetnek. A legjobb szubsztrátum egy vízáteresztő talaj lesz tőzeg hozzáadásával.

A monstera a rendszeres öntözés mellett a levelek locsolását is igényli. Ezt a legjobb két-háromnaponta elvégezni. Szüksége van egy támasztékra is, lehetőleg bambuszrúdra vagy fára. A monstera edénye nem lehet túl kicsi., mert akkor a növény nem fog jól fejlődni. Hogyan kell átültetni egy monsterát egy nagyobb edénybe?

TIPP! A legjobb időpont a kora tavasz, tehát március vége/április eleje. Ellenkező esetben az átültetés rosszul végződhet. A levelek elkezdhetnek sárgulni és kiszáradni. Helyezze a monsterát olyan edénybe, amelynek van vízelvezetése. A gyökereket óvatosan fedje be földdel, ügyelve arra, hogy ne sérüljenek meg.

Mivel trágyázzuk a monsterát? Ne vásároljon tápanyagot a boltban. Készítsd el magad

Ahhoz, hogy a növény az átültetés után felpörögjön, érdemes egy kis támasztékot adni neki. A házi készítésű műtrágyák jól alkalmazhatók erre a célra.

  • Banánhéj. Tegyük a héjat egy edénybe, és fedjük le meleg vízzel. Tegye félre egy éjszakára, és másnap öntözze meg a növényt. Az ilyen trágyázás felgyorsítja a monstera növekedését és megvédi a betegségektől.
  • Fekete tea ellátja a talajt a szükséges tápanyagokkal. Csak főzzünk erős teát, és amikor kihűlt, öntsük egy edénybe.

Kapcsolódó cikkek:

Mit nem szeret a monstera és hova érdemes tenni? A nem túl szeszélyes növény gondozásának ABC-je

A Monkey Mask monstera meghódítja a szlovákiai háztartások nappaliját. Helyezd ide, és dúsan fog nőni.