Csak szép fényes poharak a karácsonyi asztalra?! Néhány lépés, és olyanok lesznek, mint egy tükör

Akár otthon, kézzel mosod el a használt edényeket, akár egy mosogatógép segít benne, a klasszikus átlátszó üveg mindkét esetben sok gondot okozhat. Van mód tökéletes mosás és fényes hatás elérésére?

Tiszta és fényes üveg a szemüvegen? Néha még egy mosogatógép sem elég.
A válasz igen, és még meg is lepődhet, milyen egyszerű a megoldás. Pár ecet vagy szódabikarbóna segít az olyan poharaknál, amelyeknek pohara homályos, kifújt érzetű. Az üvegen lévő ködöt általában a folyadékokban található ásványi anyagok okozzák. Különösen, ha valaha is elfelejt egy kis vizet, ásványvizet vagy például színes italokat a pohárban, az eredmény csúnya foltok vagy elhomályosult üvegek lehetnek.

Áztassa a poharakat öt percig fehér ecetben, vagy töményebb ecet és víz oldatában. Az ecet savassága képes lebontani az üveghez tapadt ásványi anyagokat. Öt perc elteltével mossa ki kézzel az üveget, majd szárítsa meg alaposan. Még az üvegkészítők is azt javasolják, hogy az üvegpoharakat speciális, mikroszálakat tartalmazó kendőkkel töröljük le, amelyek nem karcolják meg az üveget.

A szódabikarbóna az ólomüveg mosásakor is segíthet. Vigyázz azonban vele, az üveg megkarcolódhat. Ha el szeretné távolítani a foltokat, óvatosan dörzsölje le őket szódabikarbóna és víz keverékével. Javasoljuk azonban, hogy ezt vastagabb üveggel tegye – például üvegtálak, vastagabb üveg vizespoharak vagy tálalótányérok.

Boros vagy egyéb alkoholos poharak vagy üvegkávés poharak esetében általában a kézmosás javasolt. A mosogatógépben az üveg vékony felső rétege megkarcolódhat, és ezt követően színes foltok vagy párás üvegképződés keletkezhet.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche