Csak szórja a földre: egy fillér fejtrágyával a paradicsom bőséges termést hoz

Csak szórja a földre: egy fillér fejtrágyával a paradicsom bőséges termést hoz

Megmondtuk… Meleg időben ezek az igényes növények különös gondosságot igényelnek. Egyszerű menta műtrágya használatát javasoljuk.

A YouTube-csatornán beszámoltak arról, hogy a kertedből származó közönséges menta felhasználható a paradicsom műtrágyájaként. A szakember elmondta, hogy a menta nemcsak kiváló tápláléka lesz a paradicsomnak, hanem a hőség túlélésében is segít.

Ez a növény olyan anyagokat tartalmaz, amelyek egyszerűen szükségesek a növények növekedéséhez és fejlődéséhez. Ezek a nitrogén, foszfor, kalcium, magnézium, kálium és vas. A menta javítja a talaj szerkezetét és segít megtartani a nedvességet. Ez a tulajdonság nagyon hasznos meleg időben. A menta illata a kártevőket is taszítja.

A műtrágya elkészítése nagyon egyszerű. Egyszerűen apróra vágja a mentaleveleket. Használatához szórjunk paradicsombokrokat a gyökerek köré.

Ha használt mentatea zacskót, használhatja azokat is. Ez egy kiváló szerves trágya a paradicsom számára. Az infúzió is működik – a menta leveleit meg kell tölteni vízzel, és ezzel az oldattal meg kell öntözni a növényeket.

A menta nem csak paradicsomhoz használható, hanem más növények, például paprika és uborka etetésére is. Azt is elmondtuk, hogyan kell a csalánból édes paprika készíteni.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche