Csavarja a dugóhúzót a citromba. Ez a trükk megváltoztatja az életed

Egy internetes trükk megtanított arra, hogyan lehet egy konyhai eszközzel citromot kifacsarni. Nem késről van szó, hanem valami különösen hasznos dologról, ami borértőnek különösen jól jön. Tanuld meg ezt a zseniális trükköt, és soha többé nem fogsz másképp bánni a citrommal.

A citrom olyan sokoldalú gyümölcs, hogy vízhez, desszertekhez vagy száraz ételekhez egyaránt adható. Leggyakrabban a levét használjuk, amelyet megfelelően ki kell facsarni, és az esetleges magokat el kell távolítani. Érdemes ismerni a dugóhúzó trükköt, ami segít nekünk kiszedni a citrusból a levet.

Miért olyan fontos a citrom fogyasztása?

Nem hiszem, hogy van olyan ember, aki szerint a citrom káros gyümölcs. Az íze kicsit furcsa (bár vannak, akik úgy eszik, mint a mandarint), de az értékei miatt érdemes mindig fogyasztani.

A citrom főleg C-vitamint tartalmaz, ami támogatja az immunitásunkat, és javítja a bőrünk megjelenését is, eltünteti a pattanásokat és a tökéletlenségeket. Szabályozza az emésztési folyamatokat, tisztítja a méreganyagokat és támogatja a máj működését is. Kis adagokban, vízbe, salátába vagy desszertbe csempészve csodákra képes szervezetünkben. Erre különösen az évszakok fordulóján figyeljünk oda, amikor a szezonális vírusok megtámadják szervezetünket.

Hogyan kell a citromot dugóhúzóval kifacsarni?

A friss gyümölcslé egyenesen a gyümölcsből a leghatékonyabb, és ennek kellene az italainkban landolnia. Ha kemény és száraz gyümölcsöt kapunk, azt nehéz a kezünkkel kifacsarni. Ráadásul, ha nem akarjuk egyszerre az egész citromot felhasználni, rengeteg gyümölcslégy repülhet ki belőle. Ilyenkor a legjobb, ha dugóhúzót használunk, hogy segítsünk kipréselni a levét. Hogyan használjuk?

Kezdjük a citrom héjának megmosásával és gőzölésével. Ezután a gyümölcsöt a pulton addig forgatjuk, amíg megpuhul. Fogjunk egy dugóhúzót, és az alsó végével szúrjuk be a helyére. Nyomja az eszközt erősen a gyümölcs belsejébe, majd forgassa meg úgy, hogy behatoljon a gyümölcshúsba. Most húzza ki a dugóhúzót, és a gyümölcslé könnyedén kifolyik az ön által készített lyukon keresztül. Ráadásul biztos lehet benne, hogy nem fog kellemetlen kő kihullani. Hasonló elven működik egy csavarhúzó vagy más, a gyümölcs belsejébe dugható konyhai eszköz is. Csak ügyeljen arra, hogy jól megtisztítsa a szerszámot, mielőtt a gyümölcs húsába szúrja.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche