Csinálja meg ezt az ablakos trükköt tél előtt, és spóroljon az áramon!

Lassan véget ér a nyár, és mindannyian várjuk a közelgő őszt. Ahogy a hőmérséklet csökkenni kezd, érdemes gondoskodni az ablakok szivárgásáról. Hogyan tömítsük le őket, hogy ne szivárogjon ki a meleg?

Ha az ablakai nem légmentesen zárnak, akkor alacsony lesz a hőmérséklet a házban, és ennek következtében magasabbak lesznek a fűtésszámlák. Ezért érdemes még a közelgő tél előtt gondoskodni erről a szempontról. Szerencsére ehhez nem kell szakembert hívnia. Az ablakokat saját maga is le tudja tömíteni.

Magasabb fűtésszámlák és lyukas ablakok. Ez a probléma általában a régi ablaktípusokat érinti, de nem mindig.

A szivárgó ablakok a hő akár 30%-át is kiszivárogtathatják otthonából. A szivárgás problémája a régi típusú ablakoknál a leggyakoribb, ahol az üveg és a keret közötti hézagok sokkal nagyobbak. Az újabb generációs ablakoknak elméletileg jobb hőszigetelést kellene biztosítaniuk, és a légcserének a speciális szellőzőkben kellene megtörténnie, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a házban a levegő mozgásban maradjon, a nedvesség pedig távozzon.

Néha azonban a szivárgás problémája az új ablakok tulajdonosait is érinti. Szerencsére vannak okos módszerek, amelyek nem igényelnek sok munkát. Percek alatt tömítheted le az ablakokat, és tarthatod a meleget otthonodban.

Hogyan tömítse le az ablakait? Először is, keresse meg a szivárgás forrását

Az ablakok tömítése önmagában nem bonyolult, és többféleképpen is elvégezhetjük, de először is fel kell kutatnunk a szivárgás forrását. Egyszerűen futtassuk végig a kezünket az üvegen, és ha hidegséget érzünk, az annak a jele, hogy azon a területen hő szivárog.

Ha a keret a probléma forrása, akkor egy polimer tömítőanyagot használhatunk, amelyet egy nyomópatron segítségével viszünk fel. Ez a tömítőanyag ellenáll a zord időjárási körülményeknek és a napfénynek. A szivárgás másik gyakori helye a fal és az ablak közötti tér. Ebben az esetben érdemes akril szilikont használni. A kerethez vagy a falhoz rögzített speciális ablakszalag szintén hatékony tömítést biztosít.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche