Csodálatos talaj egy orchidea számára: a virág néhány hét alatt gyökeret ereszt

Csodálatos talaj egy orchidea számára: a virág néhány hét alatt gyökeret ereszt

Meséltünk a rózsákról. Most megosztjuk a szobanövények gondozásának titkait. Az otthon kedvelt virága az orchidea.

A régi (vagy sérült, beteg) orchideák problémája a jó, erős és egészséges gyökérrendszer hiánya. Az egész növény egészsége attól függ. Annak érdekében, hogy az orchidea a lehető legrövidebb időn belül gyökeret hozzon, a szokásos kéreg helyett szokatlan talajba is átültethető. Részletesen beszél.

Kis duzzasztott agyagot általában az edény aljára helyeznek vízelvezetőként. De gyakran bizonyos típusú növényeknél a talajkeverék helyett használják. Mielőtt orchideát ültetne oda, tisztítsa meg a régi talajtól, és fertőtlenített éles metszőollóval távolítsa el a száraz és törékeny gyökereket.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért adnak hozzá egyszerű duzzasztott agyagot, és semmi mást – honnan jutnak tápanyagokhoz az orchideák? Valójában minden nagyon egyszerű, ha ismeri az orchidea természetét. A természetben pedig ez a gyönyörű virág ott terem, ahol a gyökerei megtapadnak valamiben: rönkökön, fakérgen, kandallóban, sőt üvegtáblákon is – látszólag sima felületeken, tápanyag nélkül. Az a tény, hogy az orchidea tápanyagokat fogyaszt a levegőből, a napból, a reggeli harmatból, az esőből (otthon – rendszeres öntözésből és műtrágyázással történő permetezésből). A fotoszintézis a levelekben és a gyökerekben megy végbe. Éppen ezért nem mindegy, hogy az orchidea milyen talajba van „rögzítve”, az a fontos, hogy mennyire légáteresztő ez a talaj! A gyökereket nem szabad „megfojtani” és „elönteni” vízzel.

Az expandált agyag ebben a tekintetben ideális a gyökerek gyors növekedésének folyamatához: a rothadás, az atkák és a bakteriális fertőzések nem jelennek meg rajta, és az öntözés egyenletesen és túlcsordulás nélkül történik – az expandált agyag tökéletesen kiszárad.

Az expandált agyaggal nincs öntözési ütemterv, minden a gyökerektől és a megjelenésétől függ. Öntözni kell, amikor a gyökerek színe zöldről ezüstacélra változik.

Ez egy kiváló keverék minden típusú orchideához. Júliusban is elmondtuk.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche