Csokis mogyorós palacsinta torta

Főzési idő: 60 perc

étel típusa: Desszert

konyha: nemzetközi

Biztosan azok közé tartozol, akik szeretik a palacsintát, de gondoltál már arra, hogy tortát készíts belőlük? Próbálja ki a csokis mogyorós palacsinta torta receptjét, hogy lenyűgözze szeretteit.

A palacsinta torta különleges eseményhez is ideális / Shutterstock

A palacsinta torta egyszerre finom és látványos, sok rétegből áll, mint egy kupolás torta. A csokikrém pedig színkontrasztot kínál, de azt az ellenállhatatlan ízt is. A mogyoró kellemes megjelenést, ugyanakkor ropogós és finom ízt ad a süteménynek.

Sokunk számára a palacsinta a gyermekkori desszert, de egyben a konyhai kaland kezdetének desszertje is. Könnyen elkészíthetők, az összetevők egyszerűek és mindig bárki számára elérhetőek. Még ha több időbe is kerül, mert egyénileg kell elkészíteni, a végeredmény teljes mértékben kárpótol a ráfordított erőfeszítésért és időért.

Fedezz fel egy igazán finom receptet. Az alábbiakban pedig a finom csokis-mogyorós palacsintatorta részletes receptjét ajánljuk.

Elkészítés módja

Annak ellenére, hogy a palacsinta elkészítése több időt vesz igénybe, azzal kezdődik. Hűtési időt igényelnek, és ez idő alatt elkészítjük a palacsintákat.

Hogyan készítsünk csokoládés mogyorós palacsinta krémeket

A torta töltéséhez két krémet készítünk. Az egyik fehér csokoládé, a másik étcsokoládé. Mindkét krémet ugyanúgy készítjük el.

Helyezzen egy serpenyőt a tűzhelyre közepes intenzitással bekapcsolva a lángot. Adjuk hozzá a kemény tejszínt a serpenyőbe, és forraljuk fel. Lekapcsoljuk a tüzet, és a felforrósított tejszínre adjuk az apróra tört csokoládét. Erőteljesen keverjük egy spatulával, amíg a csokoládé elolvad. Esszenciát ad és jól homogenizálja a kompozíciót. Hagyja kihűlni a csokoládékompozíciókat, és készítse el a palacsintákat.

Hogyan készítsünk palacsintatésztát

A tojásokat egy tálba tesszük, a tetejükre csipetnyi sót és kevés cukrot teszünk. A cukor nem kötelező, de ez biztosítja a palacsinta egyenletes színét sütés közben. Habverővel vagy mixerrel jól keverjük össze a hozzávalókat a tálban, amíg habos összetételt nem kapunk.

Öntsük fel a tejet, adjuk hozzá az esszenciát, majd adjuk hozzá a lisztet és jól homogenizáljuk a kompozíciót. Hígítsuk fel ásványvízzel.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche