Csökkenti a fűtési hőmérsékletet otthon, hogy pénzt takarítson meg? Más trükkök sokkal jobbak

Csökkenti a fűtési hőmérsékletet otthon, hogy pénzt takarítson meg? Más trükkök sokkal jobbakFénykép:

Hogyan spóroljunk a fűtéssel? Az otthoni hőmérsékletet biztosan csökkentheti, de vannak más trükkök is, amelyek biztosan jól jöhetnek!

Hogyan legyen otthon meleg, de pénzt takarítson meg?

Az év hidegebb részével együtt kell fűteni otthonát, és egyúttal azon kell aggódni, hogy mennyibe kerül idén, és hogyan spórolhat a fűtésen. Az első dolog, ami eszünkbe jut, az a hőmérséklet csökkentése, és ez mindenképpen jó ötlet. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 19 °C az ideális alváshőmérséklet, néha egy-két fokkal alacsonyabb hőmérsékletet is jeleznek, a nappali hőmérsékletet is le lehet csökkenteni még elviselhetőbb értékre.

A hőmérséklet csökkentésén kívül minden bizonnyal számos egyéb intézkedést is megtehet, amelyek segítenek a megtakarításban. Melyek azok? A How to Adult YouTube-csatorna bejegyzésének szerzője még néhány tippet mond.

A temperálás néha drágábbá válik

Egy másik teljesen logikus ötlet, hogy a fűtés lehetőségét a nap folyamán csak egy bizonyos időpontban használjuk. Munkahelyi tartózkodása alatt a lakást például csak a szükséges 15 °C-ra lehet temperálni, és a szükséges szobahőmérsékletre csak egy bizonyos órában, ideális esetben a munkából hazaérkezés előtt melegítik fel. Ennek van értelme, de csak bizonyos esetekben. Tudja meg, hogyan működik a kazánja, és hogy ez a fűtési mód valóban energiahatékonyabb-e az Ön számára. Sok esetben az ugrásos fűtés lényegesen drágább, mint a napközben egyenletesen fűtött helyiségek. De talán a fűtés vagy a hőmérséklet-szabályozás kikapcsolása megfelelő lesz, ha néhány napig elhagyja a házat.

Légtelenítse a radiátorokat

Minden fűtési szezon elején feltétlenül szükséges a fűtési rendszer szellőztetése. Ha elfelejtette, természetesen bármikor légtelenítheti a fűtőtestet, csak nagyon ügyeljen arra, hogy ne szivárogjon, vagy akár kifröccsenjen a víz és a gőz, ami leforrázhatja, ha a fűtőberendezés működése közben szellőztet. A légtelenítés szükségességét arról árulja el, hogy a fűtőelem csak az egyik oldalon melegszik intenzíven, a másik pedig csak langyos.

Csökkenti a fűtési hőmérsékletet otthon, hogy pénzt takarítson meg? Más trükkök sokkal jobbakFénykép:

Tartsa a hőt bent, és hagyja keringeni a levegőt

A lakás szellőztetése mindenképpen jó ötlet több okból is, de egyrészt érdemes néhány percig intenzíven szellőztetni, másrészt erre a pár percre csökkenteni kell a szükséges fűtési hőmérsékletet, vagy fordulni. le a kazánról. Szellőztetés közben feleslegesen fűtenél. Jó ötlet az, hogy határozottan megakadályozzuk a hő távozását. Klasszikusan egy bejárati ajtó, amely egy nehéz függönnyel vagy takaróval is rögzíthető, ami teljesen bezárja a teret közvetlenül az ajtó mögött, és nem engedi be a hideget.

A termofólia segít

Érdemes átgondolni a bútorok elhelyezését és azt is, hogy célszerű lenne-e visszaverni a belső hőt. Ez egy speciális hőfólia segítségével lehetséges, amit a radiátor mögé helyezhetsz el, hogy ne a fal fűtsön, hanem a hő bejusson a helyiségbe.

Ügyeljen a bútorok elhelyezésére

Ezenkívül lényegesen jobb, ha a radiátort nem takarják le bútorok. Ekkor a helyiség levegője nem kering, és szükségtelenül melegít fel például egy kanapét vagy egy ruhásszekrényt. Ideális esetben a radiátor előtt szabad helynek kell lennie, és a bútorokat úgy kell elhelyezni, hogy a tér egyenletesen fűthető legyen. Hasonlóképpen, a függönyök megakadályozhatják a hőt.

Forrás:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche