Cukkinirúd a sütőből olaj nélkül: Csodálatosan ropogós, tökéletes egy tévés estére

A cukkini egyszerűen a nyár zöldsége. Eleinte aggódik a betakarítás miatt, aztán nem jut eszébe receptek a gyönyörű gyümölcsök feldolgozásához. Ezúttal próbálj meg belőlük botokat készíteni! Sütőben sütik, nem zsírban sütik, finoman ropogósak, és remek táplálék a fogyáshoz.

Elkészítés a sütőben

A cukkini rudakat nem sütjük. Egyszerűen tepsire fektetjük, betesszük a sütőbe, és pár perc alatt kész is a finomság.

Forrás: Youtube

A rúdkészítési folyamat nevetségesen egyszerű. Használj cukkinit alapnak. Természetesen érdemesebb egy közepes, lédús cukkinit használni, de ha a virágágyásban elrejtőzve találtál túlnőtt, akkor azt is nyugodtan vedd. Nem kell meghámozni a fiatalt. A túlnőtteket mindenképpen hámozzuk le.

Chili vagy fűszernövények

Chili vagy fűszernövények ízesítik a rudakat. Használhatod kedvenc aszaltjait, de remek műsort készíthetsz a reszelt friss fokhagyma és az apróra vágott lapos petrezselyem keverékével. Ha szereted Franciaország illatát, használj provence-i gyógynövényeket. A szeletek libecekkel is remek ízűek, aminek köszönhetően nem kell túl sokat sózni.

Szeleteljük fel és csomagoljuk be a cukkinit

A cukkinit, bármilyen fajtája van, chips-szerű rudakra vágjuk, és félretesszük. A rudak becsomagolására alkalmas tálba törjünk két tojást (de egy mélyebb tányér is megteszi). Állítsa be a mennyiséget a rudak számának megfelelően. A reszelt sajtot keverjük össze a tojással, válasszuk ízlés szerint.

A Gouda és a cheddar remek, a parmezán sajt pedig különösen finom lesz friss fűszernövényekkel. Só, bors. Minden rudat alaposan kenjünk be a tojásos keverékbe, majd szeletként a zsemlemorzsába. A kukoricadara nagyszerű. Akinek nincs gondja a gluténnal, válassza a panko zsemlemorzsát. Hihetetlen ropogást ad a botoknak.

kapcsolódó cikkek

Források: ,

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche