Dinnye méretű cukkini: csak temesse el ezt a terméket a kertjében

A takarékos kertészek határozottan megtalálták a tökéletes trükköt a zöldségszezonra. Ő milyen? Olvassa el lent:

Köztudott, hogy a cukkini nemcsak ízletes zöldség, hanem a B1-, B2- és C-vitamin igazi tárháza is. A cukkini előnyei és ártalmai sokak számára nyilvánvalóak, de nem mindenki tudja, hogyan kell a szabadban termeszteni.

Nem csoda, hogy ezt a tökfélék családjába tartozó egynyári növényt és annak gyümölcseit nagyon szeretik kertészeink, akik számos trükköt kitaláltak a cukkini kertjében vagy udvarában történő termesztésével kapcsolatban.

Hogyan neveljünk cukkinit a szabadban – használjunk palackot

A cukkini gyökérrendszere meglehetősen mélyen helyezkedik el, ezért zöldség ültetésekor gyakran csepegtető öntözőrendszert telepítenek (ilyen öntözéssel a vizet közvetlenül a gyökérzónába és kis adagokban szállítják). Ez lehetővé teszi a kerti növények vízigényének kielégítését túlzott fogyasztás nélkül.

Létezik egy költségvetési módszer is a csepegtető öntözéshez – a legáltalánosabb műanyag palackra van szüksége. Ollóval, késsel, forrasztópákával vagy más kényelmes eszközzel készítsen lyukakat a palack alján, és temesse be a cukkiniágyakba. A tartálynak elég mélynek kell lennie, de úgy, hogy a tömlő elérje a nyakát. A palackon keresztül a víz fokozatosan és jelentős mélységig öntözi a talajt, egészen a leghosszabb gyökerekig – pontosan arra, amire a cukkininek szüksége van.

Ugyanez a módszer egyébként más nyári növényeknél is sikeresen alkalmazható – paradicsom, uborka, paprika stb.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche