Dobd be a mosógépbe, és az évek során keletkezett szennyeződés kikerül belőle

Egy nagyon kellemetlen problémával is találkozhat, amikor a ruhanemű mosás után sem teljesen tiszta, és furcsa szaga van. Sok háztartás kétségbeesett, és nem tudnak mit kezdeni vele. Az ok a rosszul tisztított mosógép. Sokan próbálják tisztítani, de nem csinálják megfelelően, így a szennyeződések benne maradnak, és ráragadnak a már kimosott ruhákra.

Legjobb gyakorlat

Karel Outrata szerelő megosztja a mosógép tisztítási módszerét. – Ez nem rakétatudomány, de tudni kell, mit csinál – kezdte a szakember. „Tegyen 150 gramm szódabikarbónát a mosószer-rekeszbe és 150 milliliter ecetet az öblítőrekeszbe. Ezután csak kapcsolja be a mosógépet a lehető legmagasabb hőmérsékleten és a leghosszabb programon.”

Ezt követően hagyja kiszellőztetni a mosógépet, ezért ne csukja be az ajtót. Ezzel megszabadul az eltömődött szennyeződésektől, a szagoktól, a vízkőtől és még a baktériumoktól is. Ez egy alapos tisztítás, amelyre a mosógépnek időről időre szüksége van.

– Alternatív megoldásként használhatunk természetes mosószert is – tanácsolja a mosógép-javító. Ebben az esetben tegyen körülbelül 250 gramm citromsavat a mosógép dobjába, és kapcsolja be 60 fokon. Ez egy kiváló módja annak, hogy fertőtlenítse mosógépét, és biztosítsa, hogy az évek során felhalmozódott lerakódásokat eltávolítsa róla.

Háromhavonta

Állítólag a tabletták mosogatógépben való használata is nagyon jól működik. „Meglepően hatásos. Vegyen két tablettát, dobja be a dobba, és hagyja bekapcsolva a mosóprogramot egy órán keresztül. Ebben az esetben valóban kiszedi az összes szennyeződést a mosógépből” – tanácsolja Outrata.

Mindenesetre alaposan vigyáznia kell a mosógépére, különben nem fog jól szolgálni. Másrészt, ha vigyázol rá, hosszú évekig ki fog szolgálni, és még mindig tökéletes munkát végez. Ebben az esetben azonban rendszeresen meg kell tisztítani minden alkatrészét, beleértve a mosószer-adagolókat és az öblítőt, valamint a szűrőt és a gumitömítést is. A mosógépet háromhavonta alaposan meg kell tisztítani.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche