Dobja a mosogatószivacsot a mosásba a ruháival együtt. A hatás lenyűgöző

Az első dolog, ami eszedbe jut, valószínűleg a konyhai szivacs fertőtlenítése vagy egyszerűen csak a mosógépben való tisztítása. Persze, ezt is megteheted, de ez a trükk valami másról szól. Magam is szkeptikus voltam, amíg nem láttam az eredményt. És azok valóban látványosak. Biztosíthatlak, hogy megéri.

A konyhai szivacs a fürdőszobában, a nappaliban vagy az erkélyen is hasznos lehet. Nevével ellentétben nem a mosogatás az egyetlen funkciója. Ugyanolyan jól működik más felületek tisztítására is. De miért is tegyük be a mosógépbe? Ennek oka van.

Manapság már nagyon széles a választék a mosószerekből. A szokásos mosóporok mellett különböző folyadékok vagy kapszulák is léteznek. És ez még csak a kezdet. Érdemes az összes lehetőséget kihasználni, de néha az egyszerű, házi készítésű módszerekről is kiderül, hogy ugyanolyan hatékonyak, vagy még jobbak. És minden bizonnyal olcsóbbak és zöldebbek is. Ilyen például a konyhai szivacs.

Itt nincs titkos vagy bonyolult módszer. Egyszerűen fogod a szivacsot, és bedobod a szennyesbe. Ami azonban fontos, hogy új és nem használt legyen. Emellett legyen érdes az oldala. Ebben rejlik az egész eljárás hatékonysága.

Egy ilyen szivacs tökéletesen elkapja a ruhákon maradt állatszőröket. Általában gyakorlatilag lehetetlen az összes szöszt eltávolítani mosás előtt, és még maga a mosógép sem boldogul vele tökéletesen. Itt jön a segítségünkre egy ilyen szivacs.

Azonban mindenképpen használd, ha kényes anyagokat mosol, mert a durva felület gyűrődést okozhat és károsíthatja a ruhákat. Egy műanyag zacskó a mosógépben ugyanilyen jól működik. A hatás hasonló. A nedves ruhák szintén hatékonyan felszedik a szöszöket a szennyesből.

Ha pedig nagyon nagy a probléma, érdemes fél csésze ecetet vagy néhány csepp glicerint is hozzáadni a mosószerrekeszhez. Ezek antisztatikus hatásúak, így a ruhák nem fognak többé elektromosságot vezetni és nem vonzzák a szöszöket.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche