Dobja be a mosógépbe, és kijön az évek óta felhalmozódott szennyeződés. A ruháid mindig illatosak lesznek

Talán nincs fontosabb készülék a háztartásban, mint a mosógép. A modern ember egyszerűen nem tud meglenni nélküle. Ma már fel sem fogjuk, hogy mennyi munkát takarít meg nekünk, és milyen lehetőségeket ad. Ha azonban egyszer-egyszer emlékeztetjük magunkat erre, valószínűleg nem fogjuk bánni, hogy utána megfelelően vigyázzunk rá.

Ne feledkezzünk meg a fontos helyekről

Meglepően sokan figyelmen kívül hagyják manapság a mosógép megfelelő ápolását, ami kulcsfontosságú ahhoz, hogy a mosógép úgy működjön, ahogyan azt a gyártója elképzelte, és ahogyan azt mindannyian elvárjuk tőle. Sokan azt gondolják, hogy a modern mosógépek mindent maguktól is el tudnak végezni, beleértve a tényleges tisztítást is. Ez azonban nem egészen így van. Ha időnként nem gondoskodik a mosógépéről, akkor el kell viselnie, hogy az koszos lesz, és ez átragad a ruháira, még akkor is, ha a mosás után ez nem látszik.

A mosógépet rendszeresen tisztítani kell, ehhez elegendő egy közönséges szivacs vagy rongy egy tál vízzel, amelyben a mosószert fel kell oldani. A kulcs a mosógép belsejében lévő tömítések tisztítása. Ne felejtsd el eltávolítani a tálcákat, amelyekbe a mosószert és a textilpuhítót teszed. Ezeket külön mosd ki a mosogatóban.

Ha nem fér bele a kezed a tálcákba a ruhával, ne halogasd, gondolván, hogy egyszerűen nem fog menni. Egyszerűen fogjon egy fogkefét, és azzal jusson be mindenféle helyre. Az igazság az, hogy ezek a tartályok hajlamosak a lerakódások csapdájába esni, amelyek aztán megakadályozzák a megfelelő működésüket. A mosógép különböző részeinek tisztítása során ügyeljen arra, hogy a szűrőre is megfelelően ügyeljen.

Az egyszerű módszer

Az egyik dolog, amiről gyakran megfeledkeznek, az a mosógép ajtajának tisztítása. Ezek gyakran nagyon csipkézettek, és hajlamosak mindenféle szennyeződés csapdájába esni, ami a mosógépben marad, és érintkezik a ruháiddal. Tényleg nem szeretné, ha mosás közben koszolódnának.

A mosógép belsejének tisztítása bonyolult lehet, ha követi az ilyen készülékek gyártóinak utasításait. Van azonban egy egyszerű módszer, amely elvégzi a munkát helyetted. Dobjon legalább egy, de lehetőleg két mosogatógép-tablettát a mosógépbe. Ezután aktiváld a mosóprogramot, amelynek legalább hatvan fokra kell mennie. A programot körülbelül egy órán keresztül kell aktiválni, hogy a mosogatógépben lévő tabletták megfelelően „megtisztuljanak”.

A nagyszerű dolog az, hogy ez a módszer valójában még a nagyon makacs szennyeződéseket is kiszedi a mosogatógépből, így nem lesz a dobban és a készülék egyéb részeiben. A mosógépnek is kellemes illata lesz, és lehet, hogy egyszerűen jobban mos.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche