Dobja be a sütőbe, és úgy fog ragyogni, mint új korában. Olcsó és a legjobb módja

A takarítás gyakran fárasztó feladat, amire nincs időnk vagy kedvünk. Különösen az erősen szennyezett felületek és a kemény lerakódások tisztítása jelenthet megpróbáltatást. Egy példa ilyen fárasztó tisztítási helyre a sütő.

Megkönnyíthetjük azonban az életünket, és egy egyszerű, de hatékony szabadalom segítségével a sütőt tisztítás után újszerűvé varázsolhatjuk. Mindössze egy mosogatószeres tablettára van szükség.

A sütő tisztítása nehéz

A sütő kétségtelenül az egyik olyan hely a lakásban, amelyet nehéz tisztítani. Ez a készülék nagyon koszos lesz, és elég egy pillanatnyi hanyagság, hogy nehezen tisztítható lerakódások keletkezzenek.

A sütött ételekből származó nedvek és zsiradékok felhalmozódnak a sütő falán, a sütő alján pedig foltok és morzsák jelennek meg. A magas hőmérséklettel kombinálva mindezek a szennyeződések megkeményednek és tömör lerakódásokká alakulnak.

Ennek megelőzésére az egyetlen megoldás, ha minden használat után kitakarítjuk a sütőt, de kinek van erre ideje? Szerencsére van egy kiváló alternatíva. A mosogatógép-tabletta szabadalom segít gyorsan megszabadulni a sütőben felhalmozódott szennyeződésektől.

A sütő tisztítása mosogatógép-tablettával

A maró hatású vegyszerek nem túl jók az élelmiszerekkel és az ételkészítés helyével érintkezve. A sütő felületét is károsíthatják, és természetesen nem is olcsók. A mosogatószeres tabletta gazdaságos, biztonságos és kész megoldás.

A sütő tisztításának többféle módja van a mosogatógéptabletták használatával, azok típusától függően. Vannak gélkapszulák és tömörített porból készült kemény kockák. Ez utóbbiakkal úgy lehet bánni, mint egy mosogatószerrel. Hogyan kell csinálni?

A sütő ragyogni fog, mint új korában

Először is távolítsa el a fóliafedelet a mosogatógép tablettájáról, majd áztassa be egy kis időre vízbe. Az áztatott kockával alaposan súrolja át a sütő szennyezett területeit, időnként mártogassa vissza a vízbe, és egy ronggyal törölje le a felesleges szennyeződést. A zsíros lerakódások azonnal feloldódnak, és a sütő ragyogni fog.

Ha van mosogatógépbe való gélkapszulája, akkor semmi sem veszett el. Kétféleképpen tisztíthatjuk velük a sütőt. Feloldjuk a kapszulát meleg vízben, és a folyadékkal egy ruhán átdörzsöljük a sütőt, vagy a kapszulát egy vízzel teli hőálló edénybe tesszük, és előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 2 órán át hagyjuk bekapcsolva. Ez idő elteltével a belsejét az edényből származó vízbe mártott ruhával tisztítsuk meg.

Ne feledje, hogy tisztításkor tartsa be a biztonsági óvintézkedéseket. Soha ne tisztítson forró sütőt, mindig várja meg, amíg lehűl. A mosogatószeres tablettával történő tisztításkor viseljen kesztyűt.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche