Dobja ki ezt a konyhai hulladékot a kertbe: elnyomja a levéltetveket és remek trágya.

A kávézacc olcsó és hatékony módja a levéltetvek elleni küzdelemnek. Ez a konyhai hulladék segít gyorsan elűzni a virágokat, fákat, gyümölcsöket és zöldségeket károsító rovarokat. Javasoljuk, hogyan használd fel, hogy megvédd a növényeidet a kártevőktől. Többféle módon is.

A levéltetvek nem válogatósak, és szinte minden növényt megtámadnak. Többek között a paradicsom, a fűszernövények és a rózsa a legérzékenyebbek. A kártevők a leveleken és a szárakon táplálkoznak. Mérgező enzimjeikkel pusztítják azokat, amelyek hatására a levelek begörbülnek és elhervadnak, a szárak pedig elhalnak. Ezenkívül ezek a kis rovarok veszélyes betegségeket is terjesztenek. A kávézacc hatékony módja annak, hogy gyorsan megszabaduljunk tőlük.

Miért jó a kávézacc a levéltetvek ellen?

A kávé hatékonysága a levéltetvek elleni gyógyszerként a koffeinnek köszönhető. A kávé idegméregként hat a rovarokra – hatással van az idegrendszerükre, és gyors halált okoz. A hatáshoz a rovarnak csak annyit kell tennie, hogy érintkezik a kávézaccal, vagy belélegzi annak gőzét. A kávézacc rovarölőszerként való használatának van még egy előnye. Ez a konyhai hulladék sok tápanyagot tartalmaz, így segít a növények megerősítésében.

Nem minden kávézacc alkalmas

Nem minden kávé alkalmas levéltetűriasztóként való használatra.

Vizsgálatok kimutatták, hogy a kávézacc nagyon kevés bioaktív összetevőt tartalmaz, ezért kevés hatással van a rovarokra.

A koffeinmentes kávé nem alkalmas e trükk végrehajtására.

A kávézacc alternatívája lehet helyette a fekete tea, amely szintén tartalmaz koffeint.

Hogyan használjunk kávézaccot levéltetvek ellen?

A kávézaccot 2 módon használhatja a levéltetvek ellen:

Szórjunk kávézaccot a talajra a fertőzött növény körül. A kártevők megjelenése előtt is használhatod – megelőző jelleggel. Ne feledje, hogy a kávézaccot alaposan megszárítsa, mielőtt a kertben szétterítené. Ellenkező esetben a talaj penészedni kezdhet.

Készítsen kávés levéltetű elleni permetet. Csak oldja fel a kávézaccot 250 ml vízben, és hagyja fél órán át állni a sós vizet. Ez idő elteltével szűrje át az üledéket egy szitán, és hagyja kihűlni a készítményt. Öntse a főzetet egy szórófejes flakonba. Permetezze be a növényeket 2 naponta. Ne felejtse el a levelek alját is befújni. A levéltetvek gyakran gyülekeznek ezen a területen.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche