Ha látod, hogy a cserepes virágaid rossz állapotban vannak, reagálj. De nem feltétlenül kell profi műtrágyára költened a kertészeti áruházakban, mert a petyhüdt növények otthoni tápanyagának legfontosabb összetevőjét 45 centért bármelyik boltban megvásárolhatod. Ez a természetes erő fillérekbe kerül, és az eredmény mindig lenyűgöző.

Egy doboz közönséges gyufáért 0,45 és 1 euró között fizetsz a boltban. Egy dobozban általában akár 100 darab is lehet, és már egyetlen darab (körülbelül 0,0045 centért) is segíthet megmenteni a haldokló cserepes növényeket.

Ajánljuk az ablakpárkányi virágok legjobb házi kondicionálójának receptjét, amiről a legtöbb szlovák még csak nem is hallott, ami kár, mert ez a gyengülő fajok számára mentőöv. Alkalmazza, és a növényei újra erősek és életerősek lesznek.

Miért adjunk a növényeknek gyufát? Ez az olcsó termék értékes tápanyagokat tartalmaz.

Kedvenc A gyufa segíthet az olyan elemekben, mint a foszfor és a kén, hiányt szenvedő növényeknek helyreállni (ez többek között a szín világosabbra váltásában, a levelek satnyulásában és lassabb növekedésben nyilvánul meg).

Tápanyagként kijuttatva vagy a virágföldbe bedolgozva kifejezetten elriasztják a kártevőket és erősítik a cserepes virágokat. Arra is ösztönzik őket, hogy új leveleket hozzanak, mert befolyásolják a fotoszintézis megfelelő folyamatát.

Készítsünk kondicionálót, vagy tegyünk gyufát a cserépbe. Így erősítheted meg a haldokló növényeket

Ha megfelel, akkor egyszerűen tegye a gyufát 36-48 órára nedves talajba. Ássuk be őket a talajba úgy, hogy az egész fejük alatta legyen, és adjunk vizet a talajhoz. Azután is megöntözheted a virágot, hogy már beledugtad a gyufát.

Még jobb ötletnek tűnik azonban a feloldott gyufafejekből (ezekben van a kén) készült házi eledel használata. Tegyünk 10 gyufafejet 250 ml vízbe, és várjuk meg, amíg feloldódnak a folyadékban. Amikor a folyadék vörösre színeződik, egyszerűen öntözzük meg a növényeket. Ez az eljárás 3-4 hetente ismételje meg és virágai egészségesen fognak nőni.

Kapcsolódó cikkek:

Gyújts meg egy gyufát és dobd a vécébe! Nem fogod megbánni. Sokat spórolhatsz

Csak néhány darabot egy edényben. A legyengült növények rövid időn belül visszanyerik erejüket.