Dohos törölköző, sok háztartás téli problémája: bevált tippek, mit tegyünk, hogy újra jó illatú legyen

Minden háziasszony azt szeretné, ha otthona tisztaságtól ragyogna, a ruhanemű pedig friss illatú lenne, mintha csak a mosásból jött volna. Az illatos törölközők nem csak a jól karbantartott háztartás jelei, de jó közérzetet és kényelemérzetet is hoznak minden használat után. Semmi sem éri el azt az érzést, amikor egy frissítő zuhany után egy tiszta, puha és kellemes illatú törölközőbe bugyolál.

Törölközők és fürdőlepedők mosása az e-vzorky.cz YouTube-csatorna szerint:

Forrás: Youtube

Mosás törölköző – az alapok

1. : A törölközőket 7-10 használat után kell kimosni. Ennek oka, hogy használat után nedvességet tartalmaznak, és összegyűjthetik a baktériumokat, penészgombákat és más mikroorganizmusokat, amelyek meleg és párás környezetben képesek elszaporodni. A törölközők többszöri használat utáni mosásával minimálisra csökkenti a mikrobák elterjedésének kockázatát, és a törölközőket tisztán és frissen tartja.

2. : A színátadás elkerülése érdekében a fehér törölközőket mindig a színestől külön mossa.

3. : Az ideális vízhőmérséklet törölközőmosáshoz általában 40°C és 60°C között van. Ez a hőmérséklet elég magas ahhoz, hogy hatékonyan távolítsa el a legtöbb szennyeződést, zsírt és mikrobákat, ugyanakkor nem károsítja az anyagot. Mindazonáltal mindig fontos, hogy ellenőrizze a gyártó utasításait a törölközőin, mivel egyes anyagok különleges gondozást igényelhetnek.

4. : Ironikus módon a túl sok mosószer a mosógépben és a törölközőkön lerakódáshoz vezethet, ami szagokat okozhat.

Hogyan lehet megszabadulni a penésztől

Ha a törölközőid már elhasználódtak, itt az ideje egy alaposabb kezelésnek.

: Az első mosási ciklusban mosószer helyett adjon egy csésze fehér ecetet a mosógépbe. Az ecet segít semlegesíteni a szagokat és tisztítani a mosógépet. A második ciklusban használjon fél csésze szódabikarbónát a további tisztításhoz és a szappanmaradványok eltávolításához. A ciklusok között alaposan öblítse le a törölközőket.
: Ha lehetséges, szárítsa meg a törölközőt a napon vagy jól szellőző helyen. A nap természetes fertőtlenítő hatással rendelkezik, és segít eltávolítani a maradék nedvességet.

Mosógép ápolása

A dohos szagot a rosszul karbantartott mosógép is okozhatja. Ezért havonta egyszer futtasson egy üres mosógépet meleg ciklusban fehér ecettel vagy mosógépekhez szánt mosószerrel. Ez segít eltávolítani a lerakódásokat és a mosószer-maradványokat. Ezenkívül minden mosás után hagyja nyitva a mosógép ajtaját, hogy jól száradjon, és megakadályozza a penész és a szag kialakulását.

Ezekkel a tippekkel nemcsak törölközői frissességét és puhaságát állítja vissza, hanem mosógépe élettartamát is meghosszabbítja. A rendszeres ápolás és megfelelő mosás nemcsak a törölközőkkel, hanem a háztartás általános higiéniájával is csodákat tesz.

kapcsolódó cikkek

Forrás: softcotton.cz

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche