A kókuszolaj rendkívül sokoldalúan felhasználható. Nemcsak főzéshez és különböző ételek sütéséhez használható, hanem szépségápolási termékként is remekül használható. Helyettesítheti a hajbalzsamot, az arckrémet és még a testápolót is. De miért is kellene cipőkhöz is használni? Mi ezt javasoljuk.

A kókuszolaj sokféleképpen felhasználható. Olcsó, és számos terméket helyettesít, így időt és pénzt takaríthatunk meg vele. Mire használható a főzésen, test- és hajápoláson kívül? Először is érdemes megfontolni, ha a cipőnket szeretnénk ápolni.

Használjunk kókuszolajat a cipőnkre. Próbálja ki egyszer, és rendszeresen csinálni fogja

Kevesen tudják, hogy a kókuszolaj fantasztikusan jó a bőrcipőre. Éppen ezért érdemes rendszeresen használni, hogy kedvenc cipőd minél tovább bírja, és még mindig úgy nézzen ki, mintha most vetted volna. Vegyél egy kis mennyiségű kókuszolajat egy puha ruhára, és körkörös mozdulatokkal masszírozd be vele a tiszta cipő bőrrészeit. Ez nemcsak fényt ad nekik, hanem meg is védi őket. A bőr puha és rugalmas lesz, így nem repedezik olyan könnyen. Ezenkívül nem fogja annyira magába szívni a vizet, ami könnyebben lefolyik majd a cipőről. Így akár hetente egyszer is használhatod a kókuszolajat.

Mire használható a kókuszolaj? Ebben az esetben egy problémát old meg

A kókuszolaj kiváló gránit mosdókagylók impregnálására is alkalmas.. Egy ilyen konyhai berendezést rendkívül nehéz tisztán tartani. Ha nem kezelik rendszeresen, a szennyeződések behatolnak a felületébe, amit aztán nehéz eltávolítani. A gyors és hatékony tisztítás érdekében ajánlott hetente egyszer kókuszolajjal kezelni a mosogatót. Ez azért működik a legjobban, mert színtelen, és nem befolyásolja a mosogató árnyalatát. Szárítsa meg a jól megtisztított mosogatót. Masszírozzon bőséges mennyiségű kókuszolajat az előkészített felületbe, és hagyja, hogy teljesen beszívódjon. A mosogató azonnal újszerű lesz, és a szennyeződések sem tapadnak rá olyan könnyen.

Kapcsolódó cikkek:

A karcos padlót egy dolog mentheti meg. A karcolások nyomtalanul eltűnnek.

Keverjük össze vízzel és permetezzük be a padlót. Olyan tiszta és fényes lesz, mint még soha.