Hogyan kell mosni a törölközőket a mosógépben? Nem kell semmit sem tenned, hogy megszabadulj a káros baktériumoktól. Ezzel a technikával nem kell többé aggódnod, mert olyan gyorsan eltűnnek, ahogy megjelentek. Mindössze a megfelelő hőmérsékletre és egy konyhai termék hozzáadására van szükséged.

A törölközőmosás nagyon egyszerűnek tűnik, de sokan mégis problémásnak találják. Mindez azért van, mert minden igyekezetünk ellenére gyakran nem szabadulunk meg az összes káros baktériumtól, ráadásul az anyag érdes lesz, és mosás után már nem szívja fel úgy a vizet, mint korábban. Szerencsére még mindig mindent megváltoztathatsz. Csak felejtsd el a régi szokásokat, és kezdd el rendesen mosni a törölközőket. Mit tegyünk?

Hogyan kell mosni a törölközőket a mosógépben? A megfelelő hőmérséklet és egy hozzávaló a lényeg

A testből származó baktériumok gyorsan felhalmozódnak a törölközőkön, és a nedvesség hatására elszaporodnak, ezért érdemes akár 2-3 naponta is kimosni őket. Ahhoz, hogy megszabadulj a káros mikroorganizmusoktól, gondoskodnod kell a megfelelő hőmérsékletről a mosógépben. Ennek legalább 65 Celsius-fokosnak kell lennie.

Ha alacsonyabb értéket választ, feltétlenül öntsön ezen felül kb. 2/3 csésze sima alkoholos ecetet a konyhából a folyadékot tartalmazó tartályba.. Ez a módszer is megszabadul a kellemetlen szagtól.

TIPP! Ha a mosógépben való mosás után irritál az ecetszag, nem kell azonnal kitisztítani a gépet. Csak nyisd ki az ajtaját néhány órára. A jellegzetes savas illat gyorsan elillan, és a probléma megoldódik.

Hogyan tisztítsuk a mosógépet, hogy ne legyen szaga? Csak néhány tabletta

Ha mosógépet szeretnél tisztítani, és nincs otthon megfelelő mosószered, nincs minden veszve. Használhatsz hagyományos mosogatógép-tablettákat, amelyek néhányunknak vannak otthon.

TIPP! A kapszulák mellé tegyen a dobba koszos ruhákat és egyéb olyan anyagokat, amelyeket nem bánja, ha véletlenül tönkretesz. Így nem fogod úgy érezni, hogy pazarolod a vizet.

Mit kell pontosan tennie? Csak tegyen két tablettát a dobba, és állítsa be a mosógép programját körülbelül 90 Celsius-fokos hőmérsékletre. Ezután szárítsa meg a mosógép belsejét úgy, hogy nyitva hagyja az ajtót.

Kapcsolódó cikkek:

Használja a textilpuhító helyett. Csak fél csésze, és máris bolyhosabb lesz, mint egy luxusfürdőben.

Ti így tároljátok errefelé a törölközőket? Nem tesz jót az egészségednek.