Érdekel, melyek a hosszú és egészséges, fiatalos energiákkal teli élet titkai? A 84 éves Sandy Hart tanácsát érdemes meghallgatni. Egy idős nő elmondja, mit tanult az elmúlt évtizedekben, és néhány alapelv meglepő lehet.

Fotó: Instagram/@sandrahartofficial

Hogyan élvezhetjük az egészséget és a fiatalos megjelenést? Mi a hosszú élet titka? Ezek a kérdések egyre gyakrabban merülnek fel az interneten, és az öregedés elleni kérdések forró és népszerű vitatéma. Az érdekes hangok között olyanok is szerepelnek, mint a 84 éves Sandra Hart. 2023 júliusában „Life Over Sixty With Sandra” című videót tett közzé a csatornáján, amelyben „öregedés elleni” tanácsokat osztott meg. TÓL TŐL12 kulcsfontosságú szabályt írt le, amelyeket betartés a videót két hónap alatt több mint 700 ezren nézték meg.

Az első lépés az öregedésgátlás felé… a fejedben kezdődik. Egy 84 éves nő felfedi „öregedésgátló” titkait

Sandra Hart videójában 12 szabályt tartalmaz, amelyeket követ, hogy élvezze az egészséget és a fiatalos energiát. Érdekesség, hogy előadását az élethez való pozitív hozzáállás fontosságával kezdte. Sandra szerint az öregedésgátló eljárások az elmében kezdődnek. A nő mélyen hisz ebben az ember gondolatainak összessége. Példákat hozott arra, hogy ha egészségesnek érezzük magunkat, akkor nagy eséllyel egészségesek leszünk, de ha folyamatosan a fáradtságra koncentrálunk, valószínűleg tovább érezzük magunkat fáradtnak. Az ok az volt, hogy az elme kapcsolatban áll a testtel és hatással van a test működésére. Felhívta a figyelmet az optimizmus és a nem aggódás fontosságára is.

A hosszú élettartamon való munka azonban nem ér véget csupán a hozzáállásoddal. Sandra is említette a társas kapcsolatok fenntartásának fontossága. Legyen szó családdal vagy szomszédokkal – hangsúlyozta a 84 éves férfi kapcsolatokat aktívan létrehozni és ápolni. Egy idősebb nőtől is megtanulhatjuk, hogy érdemes elhagyni a komfortzónát. Sandra leküzdötte az egyedül utazástól való félelmét, és megosztotta, hogy az élmény hatására energikusabbnak és izgatottabbnak érezte az életet.

Egészséges testben ép lélek. „Elég sokáig élek ahhoz, hogy tudjam, mi segít”

A 84 éves Sandra Hart nem felejtette el, mennyire fontos ez testmozgás az egészség megőrzése érdekében. Ez azonban nem a lapos has vagy néhány kilogrammal kevesebb szándékról szól. Egy nő azt tanácsolja, hogyan gyakoroljon a hosszú élet érdekében. Hangsúlyozza a súlyzós erősítő gyakorlatok fontossága az életkorral gyengülő izmok ápolásában. melletted egyensúlygyakorlatra ösztönöz az esések és a veszélyes törések megelőzésére. A gyakorlatok és edzésprogramok megkezdése előtt feltétlenül konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával.

Fotó: Instagram/@sandrahartofficial

Szandra szerint arra is fontos odafigyelni rendszeres vizsgálatok, egészséges táplálkozás és a tápanyaghiányok pótlása. Tanácsai közé tartozott az a gondolat, hogy önmagáról gondoskodni nem önzés. Fontos, hogy az életed minden területén vigyázz magadra, legyen szó orvosi rendelésről, manikűrről vagy fodrászlátogatásról. Szandra tapasztalatai alapján azt mondja:

„Elég sokáig éltem ahhoz, hogy tudjam, mi segít boldog és egészséges életet élni, ahogy öregszünk.”

A 84 éves nő tanácsát több mint 700 ezer alkalommal játszották el. „Sírtam, amikor ezt a videót néztem”

A Sandra YouTube-on közzétett videója széles közönség elismerését váltotta ki. A kommentekben a nézők megosztották tapasztalataikat, és nagyra értékelték, hogy Sandra átfogóan és holisztikusan közelítette meg a témát. Amikor az „öregedésgátlásra” gondolunk, gyakran túlságosan a felszíni rétegekre koncentrálunk, például a ráncokra vagy az ősz hajra. Sandra szerint azonban az egészség és a hosszú élet titka az életmódban rejlik.

Fotó: Instagram/@sandrahartofficial

– Olyan vagy, mint a nagymamám, aki soha nem volt. Sírtam, miközben néztem ezt a videót. A szívemhez beszélt. 32 éves vagyok, és úgy éreztem, elakadtam az életemben, és nincs motivációm az edzésre vagy bármire. jobban érzem magam, miután megnéztem. Nagyon szépen köszönjük!”

„Szeretem, hogy az öregedés elleni tippjei nem a kinézetünkre összpontosítanak, hanem arra, hogyan élünk, és mit tehetünk a hosszú, egészséges és aktív életért.”

„A férjemmel ugyanígy érezzük magunkat, mindketten 80 évesek vagyunk, belülről fiatalnak érezzük magunkat, és ez kívülről is látszik. Mi magunk gondoskodunk a háztartásról, főzünk, takarítunk, kertészkedünk. Minden nap 3 kilométert gyalogolunk, és ettől fiatalnak nézünk ki, és úgy érezzük, hogy élünk.”

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Egy multimilliomos arany tanácsa. Azt állítja, akkor is kap fizetésemelést, ha nincs rá költségvetés

Ahhoz, hogy 200 évig élhessen, követelményeket dolgozott ki a nők számára. A listán csendre vonatkozó parancs van