Egy alkalmi flört nagyon sokba került Rebeccának, a szex után kemény felismerés következett: Döbbenet, szégyen és szomorúság!

Egy wellness edző, aki a barátjával való szex után fertőződött meg szexuális úton terjedő betegség, leírta, hogy ez a pusztító diagnózis hogyan befolyásolja szerelmi életét. A perthi Rebecca Antonucci 25 éves volt, amikor herpeszt kapott egy férfitól, aki azt állította, hogy tiszta kórlapja van, írta a portál. Nem ez a helyzet, bár megjegyezte, hogy nem volt biztos abban, hogy a barátja aktívan úgy döntött, hogy eltitkolja diagnózisát, vagy nem tudta, hogy hordozó, mivel az STD-t nem vizsgálják rutinszerűen.

A Health Direct szerint 8 szexuálisan aktív ausztrál felnőttből körülbelül 1 szenved genitális herpeszben. A fertőzésnek két fajtája van, amelyek hólyagokat vagy sebeket okozhatnak test-test érintkezéskor. A HSV-1 gyakrabban jelenik meg ajakherpeszként az ajkakon vagy az arcon, de orális szex útján is, a HSV-2 pedig szexuális érintkezés útján terjed. A vírus akkor terjed a legkönnyebben, ha hólyagok vagy sebek jelennek meg, de néha a betegség hordozója teljesen tünetmentes lehet. Nincs rá gyógymódami azt jelenti, hogy egy életen át magánál hordja a vírust.

Rebecca megrémült a diagnózis után, és azt mondta a SEEN TV-nek, hogy pánikba esett. „Mintha elveszítettem volna a szilárd talajt a lábam alól. Nem volt kihez fordulnom, csak magamat.” azt mondta. Azt is kijelentette, hogy nem sokat tudott a herpeszről a diagnózis idején. Az orvostól kapott papír kevés információt tartalmazott, ezért „Dr. Google-hoz” fordult.

Zavartan és zavartan mondta ezt egyedül cáfolni kezdte a diagnózisát. Még azt is elmondta szeretteinek, hogy tévedett, és valójában csak húgyúti fertőzésről van szó.

– Azonnal visszavonultam, hogy senki ne tudjon rólam, és elbújhassak – mondta. Évekig úgy tett, mintha meg sem történt volna, bulizással és italozással töltötte az idejét, mert ez elnémította a „szirénát” az agyában, amely azt mondta neki: „Herpesed van, soha senki nem fog szeretni, tönkretetted az életedet.”.

Még Rebecca is férfiakkal feküdt le anélkül, hogy beszélt volna nekik a fertőzésről, de végül a lelkiismerete utolérte, és szakember segítségét kérte. Végül elfogadta a diagnózist, és önbizalmat szerzett, hogy őszinte legyen mindenkivel, akivel randevúzott. Ez a személyes fejlődés mindent megváltoztatott számára, és olyan embereket kezdett vonzani, akik elfogadták őt és a herpeszét.

Annak ellenére, hogy azt gondolta, hogy senkinek sem tetszene, azt mondta, hogy partnerei szeretettel, elfogadással, kíváncsisággal és együttérzéssel fogadták helyzetét. Most, nyolc évvel később, Rebecca traumáját mások segítésére fordítottaakik ugyanannak a diagnózisnak vannak kitéve, és kiáll annak fontossága mellett, hogy szemináriumokon és közösségi média profiljain beszéljenek a herpeszről.

„Az az érzésem, hogy kellemesen meglepne az a hihetetlenül sok ember, akik szívesen találkoznának veled, és elfogadnának. Ez volt az én módszerem – egészen addig, amíg tagadtam, és nem beszéltem róla az embereknek. a félelmem olyan erős volt, hogy tényleg azt hittem, hogy a világ elutasít,” – mondta a 33 éves, jelenleg Balin élő nő. Azt is elmondta, hogy vannak olyan párok, akik biztonságos szexet szeretnének élni, annak ellenére, hogy egyikük herpeszben él. óvszer és vírusellenes szerek. A kulcs azonban a nyílt beszélgetések világos és őszinte kommunikációval.

Rebecca elmagyarázta, hogy míg egyesek vényköteles gyógyszereket használnak a járványok kezelésére, ő holisztikus megközelítéssel vigasztalást talált, beleértve a mentális egészségének, a stresszterhelésének és a fizikai egészségének diétán és testmozgáson keresztül történő kezelését. Nyolc év alatt mindössze három ilyen, stressz okozta fellángolása volt.

„A fellángolás azt jelenti, hogy a teste azt kiabálja, hogy szüksége van valamire” – mondta, megjegyezve, hogy mindenkinél máshogyan nézhet ki. Bár hosszú volt az út a „döbbenet, szégyen és szomorúság leküzdéséhez”, a nő hozzátette mindig van fény az alagút végén.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche