Egy bőrgyógyász ajánlásokat osztott meg a bőrkrém használatára vonatkozóan a hideg évszakban

A bőrkrém használata a napi ápolás legfontosabb lépése. A hideg évszakban az ilyen termékek kiválasztását és használatát különös gonddal kell megközelíteni, mivel bizonyos szabályok figyelmen kívül hagyása súlyos bőrkárosodást okozhat. Svetlana Yakubovskaya bőrgyógyász figyelmeztetett erre a Belarus 1 TV-csatorna „Nagyszerű egészségesnek lenni” című ismeretterjesztő beszélgetős műsorában.

Az orvos megjegyezte, hogy a krémek nem megfelelő használata akár a krónikus bőrbetegségek súlyosbodásához is vezethet.

– A hideg évszakban az utcán rengeteg negatív tényező éri bőrünket. Ezek az alacsony hőmérséklet, az erős szél és a magas páratartalom. Ha hidratáló krémet ken a bőrére, mielőtt kimegy a szabadba, rontja a bőr állapotát, és túlszáradást és kiszáradást okoz. Krónikus betegségek súlyosbodását is okozhatja, – Svetlana Yakubovskaya jelentette.

A bőrgyógyász azt tanácsolta, hogy kizárólag a bőrtípusának megfelelően válasszon krémet.

– Ha nagyon sűrű krémet használsz, és zsíros a bőröd, akkor pattanások léphetnek fel. Van még egy fontos szempont: semmi esetre se alkalmazzon tápláló, sűrű, sűrű krémet közvetlenül a szabadba indulás előtt. Sokan elkövetik ezt a hibát. 30-40 perces szünetet kell tartania. Fontos. Az a tény, hogy a tápláló krém vizet is tartalmaz. Glicerint és hialuronsavat is tartalmaz. Még kis koncentrációban is előfordulhat víz. A kinti erős szél miatt a nedvesség kiszívja a bőrt. Ezért tartsa be ezt az intervallumot, és a hideg évszakban reggelente sűrűbb tápláló krémeket alkalmazzon, – ajánlotta: Svetlana Yakubovskaya.

A bőrgyógyász egyébként korábban elmondta, hogy milyen termékeket kell kivenni az ápolásból, ha kiütések, irritációk jelentkeznek az arcon. Az orvos különösen azt javasolta, hogy ne használjon peelingeket, bőrradírokat, gubacsokat, savakat és retinoidokat tartalmazó termékeket. Erről bővebben a linken található anyagban olvashat.

Fotó: freepik

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche