Egy bőrgyógyász elmondta, kinek nem ajánlott illóolajos krémeket használni

A testápoló krémek és testápolók elengedhetetlenek a mindennapi ápoláshoz, de érdemes körültekintően kiválasztani őket. A kellemes aromájuk miatt oly kedvelt illóolajos termékek ártalmasak lehetnek, ha érzékeny bőrűek vagy krónikus bőrbetegek használják őket – figyelmeztetett Szvetlana bőrgyógyász a Fehéroroszország 1 “Egészségesnek lenni jó” ismeretterjesztő beszélgetős műsorában. TV-csatorna. Yakubovskaya.

Az orvos különösen a következőket mondta:

– Óvatosnak kell lenniük az érzékeny bőrűeknek, valamint bizonyos növényekre, virágporokra és virágokra gyakori allergiás reakciókban, valamint krónikus bőrbetegségekben, különösen rosaceában szenvedőknek, amikor a bőr időnként kipirosodik. Ha ezek a pontok mind jellemzőek rád, akkor ne ragadj el az illóolajos krémektől.

A bőrgyógyász kifejtette, hogy az illóolajos krémek koncentrált termékek, így allergiát, irritációt, bőrpírt és krónikus betegség súlyosbodását okozhatják.

– Más esetekben az ilyen termékek jól hidratálják a bőrt, és segítenek leküzdeni a szabad gyököket, amelyek a napsugárzás és más külső negatív tényezők hatására képződnek. Azonban kárt is okozhatnak. Tehát ha ki akarsz próbálni valamilyen illóolajos krémet, először csinálj egy tesztet. Vigyen fel egy kis mennyiségű terméket a könyökhajlatra, és 24 órán belül nézze meg, mi lesz a reakció ezen a helyen – Svetlana Yakubovskaya tanácsolta.

Ha kiütések, viszketés jelentkezik, tilos az illóolajos krémek további használata – tette hozzá a bőrgyógyász.

Egyébként korábban Lev Kulkov orosz bőrgyógyász, venereológus és trichológus elmondta, milyen tünetek segíthetnek a rosacea gyanújában. Az orvos szerint a legszembetűnőbb jel az arcbőr kipirosodása. További tünetekről a linken található anyagunkban olvashat.

Fénykép:

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche