Egy dolgot nem szabad hozzáadni a pörkölthöz. De a cseheknek fogalmuk sincs, és folyton ott tömik. Akkor már semmit sem ér

A gulyás egy finom étel, amely meghódította a jó ételek szerelmeseinek szívét. Ahhoz, hogy a gulyás tökéletesen ízletes és mártással teli legyen, fontos a megfelelő alapanyagok kiválasztása és néhány trükk betartása.

Ami a sűrítést illeti, számos lehetőség van a kívánt állag elérésére liszt vagy kenyér használata nélkül. Semmi esetre sem szabad a gulyásba tenni őket, bár Csehországban általában sűríteni szokták.

Krumpli

A burgonya remek alternatívája a lisztnek vagy a kenyérnek. Keményítőt tartalmaznak, ami természetesen sűríti a pörköltet. Csak finom reszelőn lereszeljük, és hússal főzzük. Főzés közben a burgonya felforr és krémes állagú lesz.

Hagyma

A hagyma nemcsak különleges ízt ad a gulyásnak, hanem segít a szósz sűrítésében is. Adjunk hozzá elegendő hagymát, és hagyjuk üvegesedni a zsírban, mielőtt hozzáadjuk az alaplevet. A főtt hagyma hozzájárul a pörkölt sűrűségéhez.

Keményítő

A burgonyán kívül más keményítőtartalmú összetevőket is használhatunk, mint pl kukoricakeményítő vagy burgonyakeményítő. Ezek a szemcsék vízben oldódnak és besűrítik a szószt.

Fotó: Shutterstock

Hosszú főzés

A pörkölt besűrítésének legjobb módja, ha hosszú ideig főzzük. A hosszú főzés során a hús rostokra bomlik, a szósz pedig természetesen besűrűsödik.

Ne feledje, hogy a gulyás íze főként húsból és fűszerekből áll. Igyekezzen megőrizni a megfelelő egyensúlyt az összetevők között, és hagyja a pörköltet lassan főni, hogy minden íz összeérjen. Remélem tetszeni fog az őszinte gulyás.

Meddig kell főzni a gulyást?

A gulyást többféleképpen is elkészítheti, a főzési idő az adott recepttől és a felhasznált hozzávalóktól függ. Íme néhány lehetőség:

  1. Hagyományos gulyás húskockákkal: Ha kockás húst használ, körülbelül 2-3 órát vesz igénybe a főzés. Ezalatt a hús megpuhul és az íze elmélyül.
  2. Gulyás darált hússal: Ha darált húst használ, körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe a főzés. A darált hús gyorsabban megfő, és besűrűsíti a szószt.
  3. Gyors amerikai pörkölt: Van egy gyors amerikai pörkölt recept is, amelynek elkészítése kevesebb, mint 30 percet vesz igénybe. Remek választás a mozgalmas estékre, amikor gyorsan kell vacsorát készíteni.

Fotó: Shutterstock

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche