Egy dolog a boltból, és máris a legszebb pázsitod lesz az egész környéken.

Szép pázsitról álmodsz? Április a tökéletes alkalom, hogy gondoskodj róla. Ha most gondoskodik a kertjéről, gyorsan láthatja az eredményt. Nézze meg, mi működik, és hogyan javíthatja gyepét.

A zöld és egyenletes gyep sok ember álma. Azonban elég sok embernek gondot okoz a gyep jó állapotban tartása. Egyes helyeken a fű egyáltalán nem akar nőni. Mit tehetünk?

Gondoskodjon most a gyepéről

Április a legjobb időszak az évnek arra, hogy elvégezze a kertjét. Mi már most gondoskodhatunk a gyepéről. Gondoskodnunk kell a fű pótlásáról, ahol foltok jelentek meg. Érdemes jó minőségű füvet választani az ültetéshez.

Keverjük össze a magokat a talajjal, és szórjuk szét a lyukak helyén. Így táplálhatjuk a gyepet. Gyakorlatilag egész évben dolgozhatunk így.

De ez még nem minden. Azokon a helyeken, ahol moha jelent meg, el kell távolítanunk. A fűszálakat is érdemes megerősíteni. Egy egyszerű keverékkel gyorsan eredményt fogunk látni.

Egyszerű módja a gyep javításának

A gyepnek is szüksége van táplálékra. Kora tavasszal gondoskodhatsz a fűszálaidról. Könnyen trágyázhatod a gyepet egyetlen termékkel, amely csodákra képes.

Egy kertészcsoport tagja megosztja bevált módszerét a zöld és sűrű gyepért. Ő ammónium-nitrátot (liadoc ammónium), amely fantasztikus hatással van a fűre. Segíti a gyep gyors növekedését és gyönyörű megjelenését. Hogyan ápolhatjuk még a gyepet?

Gondoskodjon gyepéről egész évben

Gyepünket az év különböző időszakaiban kell ápolnunk. Ez az egyetlen módja annak, hogy egész évben jó állapotban tartsuk. A legjobb, ha időnként újravetjük a gyepet, ahol hiányosságok vannak.

A gyepet tulajdonképpen őszig táplálhatjuk. Másrészt ne feledkezzünk meg a száraz és meleg napokon az öntözésről sem. Az intenzív napsütés és a szárazság nem tesz jót a gyepnek. Meleg időben különös gondot kell fordítanunk a gyepre.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche