Úgy tartják, hogy a lapátvirág szerencsét hoz annak, aki megfelelően gondozza. Ezért olyan fontos, hogy értékes tápanyagokkal támogassuk a növényt. Készítsünk házi műtrágyát a lapátfűnek két összetevőből.

A növényismerők tudják, hogy a lapátfű más néven békeliliom. Nevét fehér virágairól kapta, amelyek félig nyitott csésze alakúak. A növénynek nagy, merev, intenzíven zöld levelei vannak. A lakásban nemcsak dekoratív funkciója van, hanem a levegőt is tisztítja. Ha megfelelő körülményeket biztosítunk neki, egész évben gyönyörködtető lesz.

Mivel öntözzem a lapulevelet, hogy virágozzon? Egy szabályt ne feledjünk

A homoktövis megnedvesíti a levegőt, magába szívja a méreganyagokat és a penészspórákat. Emellett a feng shui szerint pozitív energiát sugároz, és megkönnyíti az elalvást. Ezen okok miatt az emberek gyakran a hálószobában helyezik el. Ahhoz, hogy betöltse funkcióját, tisztán kell tartani. A levelekre nem rakódhat por, és nem szabad elfelejteni, hogy rendszeresen öntözzük a virágot..

Nem túl igényes, de a gondozást nem szabad elhanyagolni, mert a levelek gyorsan visszahullanak és megbarnulnak. A lapátfű szereti a tiszta, lágy, szobahőmérsékletű vizet. Gyakori öntözést igényel, de kis mennyiségben. Ha a talaj túl nedves, a hatás az ellenkezője lesz, és a levelek megsárgulnak.

Hogyan lehet újraéleszteni a homoktövist? Csak egy gyümölcs héjára és vízre van szükséged.

A száraz levegő a növény legrosszabb rémálma. Meleg időjárás idején jó ötlet, ha vizet locsolunk a leveleire. A lapátfű sem veti meg a házi műtrágyát. Ezt kell a vegetációs időszakban kéthetente egyszer kell kijuttatni. Csak két dologra lesz szükséged, ami valószínűleg van otthon: vízre és banánhéjra. Mossuk meg alaposan a héjat, és tegyük egy edénybe. Önts rá meleg vizet, zárd le az üveget, rázd fel, és tedd félre sötét, hűvös helyre 2 napra. Ez idő elteltével hígítsuk fel a főzetet 1:1 arányban vízzel, és öntsük a virágra. Mutatós virágokkal és fényes levelekkel fogja meghálálni.

Kapcsolódó cikkek:

A lapátvirág egész évben virágzik. Megfelelő körülményekre és a varázslatos tápanyagra van szüksége.

A lapulevélfűnek sok levele van, de nincs virága? Három hiba kiküszöbölése. Megkülönböztethetetlen lesz