Egy egyszerű gabona elpusztítja az összes hangyát a kertben: egy csepp vegyszer nélküli módszer

Egy egyszerű gabona elpusztítja az összes hangyát a kertben: egy csepp vegyszer nélküli módszer

Meséltünk a kerti vakondokról. A jóval kisebb méretű, de nem kevésbé tolakodó kártevők a hangyák. Van egy egyszerű módja annak, hogy megszabaduljunk tőlük.

A hangyák károsítják a növényeket és a termést, így komoly veszélyt jelenthetnek a kertre vagy a személyes parcellára. De nem szabad azonnal vegyszerekhez folyamodni. A portállal együtt a hangyák elleni védekezés egyszerű és környezetbarát módjairól beszélünk.

Az egyik a közönséges köles használata. Édes és keményítőtartalmú anyagokat tartalmaz, amelyekre a hangyák rosszul reagálnak. Ezért célszerű rovarok vonzására használni.

A köles kiváló gyógymód, mert emberre és növényekre egyaránt biztonságos. A gabonafélék természetesen lebomlanak a talajban.

A legjobb módszer a kölest a hangyaboly körül elosztani. A rovarok elhordják és beviszik. Egy idő után a hangyaboly elpusztul.

A módszer még hatékonyabbá tétele érdekében szilikaport, bórsavat vagy tealevelet adhatunk a köleshez. Felgyorsítják a folyamatot.

Ezenkívül ajánlott kellemes illatokat használni, amelyek taszítják a hangyákat. Ezek a menta, az illóolajok, a levendula, a bors vagy a fahéj.

Ha hangyákat észlel, próbálja ki ezeket az egyszerű módszereket. Megvédik a növényeket a károsodástól. A termés utániról is beszéltünk.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche