Egy egyszerű trükk, hogy megmentse az égett edényeket, és olyan lesz, mint az új

Az égett étel kellemetlen. Nem csak az ebédet vagy a vacsorát tette tönkre, de hosszú időt kell takarítással is töltenie, mielőtt sikerül visszaállítania az edényt vagy serpenyőt az eredeti állapotába. Az áztatás az első lépés, de mi van, ha még ez sem segít? Íme néhány tipp.

Hogyan ne égesse el az edényeket

Az első tipp az edények megégésének elkerülésére, hogy figyelje a főzési időt. És mivel ez emberileg nem mindig lehetséges, következetesen használjon időzítőket. Kapcsolja be az időzítőt akkor is, ha úgy gondolja, hogy távol lesz a tűzhelytől. Mindig megzavarhat egy gyerek, egy telefon vagy egy ajtócsengő. A modern készülékek közvetlenül a főzőlapon időzítővel vannak felszerelve, a beállított idő letelte után a fűtés kikapcsol. Ha készüléke nem rendelkezik beépített időzítővel, használja az időzítőt. Megvásárolhatja vagy futtathatja mobiltelefonján. Az edények elégetése mellett az időzítő energiát is megtakarít.

A serpenyők rendszeres tisztítása

Néha még a mosogatógép sem segít, és a korábban fénylő edények felülete hamar bepiszkolódik. Időnként kézi súrolást kell igénybe vennie, hogy visszaállítsa az edények eredeti fényét. Szivacsot, drótkefét és csiszolóanyagot minden bizonnyal kézbe vehet, de vannak más tisztítási módszerek is. Sokkal olcsóbbak és finomabbak.

A tisztításhoz mindössze két összetevőre van szüksége

A szódabikarbóna és a nyers burgonya kiválóan alkalmas zsírégetésre. Vágd fel a burgonyát, és áztasd be egészben szódabikarbónába. A tisztításhoz ugyanazt az eljárást alkalmazza, mint a szivaccsal. Az áztatott burgonyát átnyújtod az égett helyen. A szóda burgonyakeményítővel kombinálva hatékonyan eltávolítja az égést. A végek lekaparása után következik a burgonya második fele. Áztassa újra szódabikarbónával, és ismételje meg a tisztítást. Hamarosan szépen csillognak az edények.

Könnyen távolítsa el az égést

A makacs égési sérüléseket egyáltalán nem kell mechanikusan súrolni. Vigyen fel friss savanyú káposztát az égési helyre, és hagyja rajta egy éjszakán át. Másnap az edényt kiöblítheti víz alatt, és mosogatógépbe teheti. A tepertőt megzavarja a káposzta, és a mosogatógép a legkisebb erőfeszítés nélkül befejezi a folyamatot.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche