Sok uborkatermesztő álma, hogy saját kezűleg szép, egészséges és ízletes uborkát termeljen. Az uborka azonban trükkös, rakoncátlan és gyakran okozhat gondot. Ilyenkor érdemes egy kis gondoskodással foglalkozni velük. Hogyan lehet az uborkát termésre ösztönözni? A tapasztalt telektulajdonosok egy szokatlan módszert ajánlanak. A japán trükk diadalmaskodik közöttük.

Május közepétől június közepéig a kertészeknek tele van a kezük. Ekkor kell az uborka palántákat a földbe ültetni, majd az előkészített ágyásban békésen fejlődni.

Hol terem legjobban az uborka? Az uborka termeszthető a földben, üvegházban vagy polytunnelben. Ha az uborkát a földben szeretné termeszteni, javasoljuk, hogy a következő növényeket válasszuk olyan helyet, amely szélvédett és sok napfényt kap.figyelembe véve, hogy az uborka optimális növekedési hőmérséklete 18-25 Celsius-fok.

Milyen körülményeket szeret az uborka? Ebben az ágyásban érzik magukat a legjobban

A földi uborkának nincsenek különleges igényei. Termesztése során a legfontosabb szempontok a következők mellett a napfény és a sok meleg különösen alkalmas talaj – termékeny és ásványi anyagokban gazdag. A talajnak, amelyben az uborka a jövőben nőni fog, gyorsan kell felmelegednie, és semleges vagy enyhén lúgos reakciójúnak kell lennie.

Néha azonban az uborka trükközik. Jól nőnek, csakhogy egy ponton kártevők támadják meg őket, és gyorsan elpusztulnak. Néha az uborkák nem teremnek annyi zöldséget, amennyit szeretnénk. Ezért érdemes előre cselekedni. Lásson munkához, mielőtt az uborkák kényelmesen elhelyezkednének az ágyásban.

Milyen természetes műtrágya a földi uborkához? A japán módszer győzedelmeskedik

A tapasztalt kertészek évek óta alkalmaznak egy japán trükköt, amely szerint július és augusztus beköszöntével teli fürtökben szedik le az uborkát. A hasonló módszer ugyanis garantálja a palánták jobb növekedését és erősségét, így erősítve a gyökérzetüket.

Mi a teendő? Egyszerűen nyúljon egy edényért, és töltse meg félig fűrészporral.. Ezután forró vizet öntsünk a forgácsra, és miután kihűlt, alaposan keverjük meg a keveréket, amíg finom darabok alakulnak ki.. Ezáltal természetes trágya jön létre, amely erősen táplálja az uborkát.

De a munka nem áll meg itt. Ezután ássuk ki a gödröket az ágyásokban, tegyük bele az uborkamagokat, majd takarjuk le fűrészporral.. Ezután már csak meg kell várni, hogy az uborka a hagyományos ültetési eljárás szerint kicsírázzon. A bőséges termés, a betegségekre való kisebb fogékonyság és a hosszabb termésérés szinte garantált.

Kapcsolódó cikkek:

Keverjük össze a tejjel és öntsük az uborkák alá. Kosárnyi ropogós zöldséget kapsz. Minden betegség eltűnik

Öt hiba az uborka öntözésénél, ami csökkenti a termést. Kerülje el őket, és bőven lesz mit rágcsálnia