Egy elterjedt tévhit tönkreteheti a grillsütőt: hogyan kell megfelelően sózni a húst

Egy elterjedt tévhit tönkreteheti a grillsütőt: hogyan kell megfelelően sózni a húst

Elmondtuk, hogyan kell főzni csirkehússal. Ez a fajta hús az egyik legnehezebben pácolható, mert nagyon könnyű tűzön kiszárítani a csirkét. Van még egy árnyalat, amely befolyásolja az étel ízét – a só hozzáadásának pillanata.

A shish kebabot főzni nem nehéz, de ha nem ismerünk néhány trükköt, akkor azt is könnyű tönkretenni. Az egyik különösen vitatott téma a só hozzáadása. Erről részletesen szó esett a portálon.

A tapasztalt grillsütők tudják, hogy ha a húst pác nélkül főzik, akkor jobb, ha egyáltalán nem adunk hozzá sót. A fűszert hozzá kell adni a kész húshoz. Az a tény, hogy ha önmagához adjuk, a termék levet enged, így a kebab kemény maradhat. Kívánt esetben a főzés végén hozzáadhat sót az edényhez.

Ha baromfihúsról beszélünk, sütés előtt célszerű sóval bedörzsölni. A kapott szálak lágyak és finomak lesznek.

A bárányhúst is meg kell sózni főzés előtt. De a figyelmeztetés az, hogy az ilyen húst pácolni kell. Jobb, ha sót adunk hozzá, mielőtt nyársra tűznénk.

Egy részlet minden hústípusra jellemző: ha azt szeretné, hogy a kebab gyorsabban süljön el, jobb, ha előre bepácolja. Természetesen a páchoz sót adunk a többi fűszerrel együtt. Ez a feldolgozás a hús ízét is érdekesebbé teszi.

De nemcsak a hús, hanem a hal is nagyon finom a grillen, ha helyesen sütjük. Érdekes receptről beszélgettünk.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche