Egy gyors reggeli takarítás? Ragaszkodjon ezekhez a tippekhez

Nagyon jó hazajönni a munkából egy rendezett lakásba, nem gondolod? De hogyan kell reggel elkészíteni?

Reggel még lesz időd takarítani…
Ébredés után azonnal ágyba

Az ágy felrakása lehet a legegyszerűbb feladat – azonnal készítse el, miután kiugrott az ágyból. Ez az eljárás rutint igényel. Tehát, ha megszokjuk, hogy minden felkeléskor megvetjük az ágyat, egy bizonyos ponton már nem látjuk házimunkaként. Lehet, hogy már régen automatizálta így… Annál jobb! Azok számára, akik nem, látni fogják, hogy amikor este hazajön, vagy nappal belép a hálószobába, amikor otthoni irodája van, a megvetett ágy első pillantásra nagyobb rendet jelent a hálószobában. És ez azonnal megnyugtat…

Állítsa be az ébresztőt 10 perccel korábban

Ha egyszer megszokod, már észre sem veszed. De ha takarításról van szó, 10 perc csodákra képes. A rövid időt kihasználhatja a konyhapult és az asztal tisztítására, amelynél reggelizik… Vagy összpontosítson a hálószobára, és az ágyon kívül a körül is takarítson – az ágy körül szétszórt dolgok – ruhadarabok – különösen „veszélyes” a hálószobában a rendre. Ha mindent a szennyeskosárba vagy közvetlenül a mosógépbe dobál, a rendetlenség hirtelen nem tűnik olyan nagynak, mit szólsz? Még a folyosónak is jól jönne a délelőtti 10 perc – tedd a szétszórt cipőket a cipőszekrénybe, tehermentesítsd a vállfát, és rakd ki a felesleges darabokat a gardróbba. Nem is kell annyi kézitáska lógni itt-ott a folyosón, tegyük ki a szemünk elől.

A konyhára vonatkozó szabály

A konyhára vonatkozó „kis” szabály gondoskodik arról, hogy mindig rendben legyen – legalábbis olyan mértékben, hogy ne zavarjon, ha fáradtan hazaér a munkából. Reggeli után valószínűleg visszateszed az összes ételt a hűtőbe, különben megromlik. De a konyhában más tevékenységeket is automatizálhat ilyen módon – azonnal tegye be a piszkos edényeket a mosogatógépbe, vagy mossa el. Mossa le a konyhapultot és a tűzhelyet is, ha használta. Távolítsa el az asztalról a reggelinél használt dolgokat – például egy kenyérkosarat vagy egy tál gyümölcsöt.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche