Egy kis szódabikarbóna – mit tesz a matracoddal?

Manapság számos tisztítószer van forgalomban, amelyek többé-kevésbé segítik otthonod és környezeted tisztítását. Egyszerű, megveszed a megfelelő tisztítószert, pontosan az utasítás szerint alkalmazod, és utána csak úgy ragyog a tisztaságtól. Ez a nézet, mégis valami hasonlóra utalnak a reklámok. A termékek azonban nem mindig úgy működnek, ahogyan kellene.

Te takarítasz, én takarítok, mi takarítunk

A tisztítószerek sok szempontból tele vannak vegyszerekkel és anyagokkal, amelyek a levegőbe kerülhetnek, és így negatív hatásúak. Ha még Ön sem rajong teljesen a vegyszerekért és más ilyen anyagokért, akkor otthon is készíthet magának hatékony tisztítószert. Ez egy környezetbarát segítő, amely ideális kárpitozott bútorok, szőnyegek vagy éppen matracok tisztítására.

A túlárazott és gyakran nem túlságosan is funkcionális kereskedelmi tisztítószerek már a múlté. Induljon harcba házi készítésű termékekkel, amelyeket otthon is könnyen elkészíthet. A kipróbált és bevált nagymamás receptek, amelyeket nagyanyáink használtak, egyszóval felbecsülhetetlenek. Megbirkóznak a porral, a szagokkal, a foltokkal a kárpitozott bútorokon, szőnyegeken vagy éppen a matracokon. És a fő összetevő? Szódabikarbóna! Hol mindenhol használhatod?

Szőnyegek és bútorok

A szódabikarbóna ideális segítője a szőnyegek és a textil kárpitok tisztításának. Készítsen elő egy tálat és egy szórófejes flakont. Keverjen össze egy evőkanál szódabikarbónát egy evőkanál bármilyen tisztítószerrel. Ezután adjon a keverékhez egy csésze forralt vizet, és keverjen össze mindent alaposan. A legvégén adjon hozzá négy-öt evőkanál ecetet, és öntsön mindent egy szórófejes flakonba. Vigyázzon, a keverék habosodni kezdhet.

Miután alaposan összekeverte, a keveréket a kárpitozott bútorokra vagy a szőnyegre is felviheti. A bútorokat vagy a szőnyeget a felhordás előtt gondosan ki kell porszívózni. Fújja be az egész szőnyeget vagy bútort, és hagyja hatni öt-tíz másodpercig. Ezután nedves szivaccsal tisztítsa meg. Ha a szennyeződés nagyon erős, akkor ismételje meg a folyamatot többször.

A matrac tisztítása

Az ágy, amelyben alszunk, sokak számára pihenőhely. Egy hosszú és fárasztó nap után olyan kényelmes kinyújtózni és rendesen kipihenni magunkat. Így egyértelmű, hogy a matracon elhalt bőrrészecskék, izzadság, különböző testszagok, por és hasonlók lehetnek. Időről időre megfelelően meg kell tisztítani. Ehhez pedig nagy segítség a szükséges szódabikarbóna.

Először is porszívózd ki alaposan az egész matracot. Ez megszabadítja a további szennyeződésektől. Ezután vegyél szódabikarbónát és egy szitát. Öntsd bele a szódabikarbónát, majd vékony rétegben permetezd be vele az egész matracot. Adhat hozzá tíz-tizenöt csepp illóolajat. Hagyja így a matracot néhány órán át, ideális esetben egész nap. Ezután fogjon egy porszívót, és porszívózza fel az összes szódabikarbónát.

Miért használjunk szódabikarbónát?

  • Megöli a mikroorganizmusokat
  • Nagyon alacsony ár
  • Segít elnyelni a nedvességet
  • Nem mérgező és nem káros a levegőben.
  • Hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket és az esetleges foltokat
  • Minimalizálja a kellemetlen szagokat
  • Számos kereskedelmi tisztítószert helyettesíthet

Tapasztalja meg a szódabikarbóna erejét és multifunkcionalitását. Csak alkalmazza a matracára és meglátja, milyen nagyszerű lesz az eredmény!

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche