Egy közönséges olcsó tabletta a gyógyszertárból, és nincs penészedés veszélye a paradicsomon és az uborkán

Talpra tud állítani egy felnőtt embert, csökkenti a lázat, elűzi a fejfájást és hígíthatja a vért, annyi erőt rejt egy kis kerek pirula. Azt azonban nem tudhatta, hogy a közönséges aszpirin segíthet a kertben és az ablakpárkányon.

Gombák ellen

Az aszpirin nagyon hatékony segítő, ha a növényeket különféle kártevők támadják meg. Ez vonatkozik a szobanövényekre, de a kertben élőkre is. Mi több, néhány aszpirin tabletta megmentheti a termést. A paradicsom vagy az uborka megfertőződött penészgombával?

Forrás: Youtube

A kis kerek tabletta igazi segítőtárs, ha penészgomba kezd el uralkodni, és a növényeket különféle gombás betegségek támadják meg. Serkenti a növények növekedését és különösen erősíti a gyökereit.

Acetilszalicilsav

Hogyan lehetséges, hogy a növények ilyen jól reagálnak az aszpirinre? A válasz nagyon egyszerű. Az aszpirin fő összetevője az acetilszalicilsav, amely lényegében a szalicilsav származéka. Más szóval, az a sav, amelyet a növények nagyon jól ismernek, sőt maguk is termelik. Ezenkívül a növények képesek növelni a szalicilsav mennyiségét, ha gombás betegség támadja meg őket. Egyszerűen fogalmazva, ez a sav védőegységként szolgál. Ha kívülről látja el a növényt, megerősíti annak védekezőképességét és általános képességét a nem kívánt kártevők elleni küzdelemben.

Nem csak védekezés

De az aszpirin virágokhoz nem csak immunerősítőként és a kártevők elleni harctársként működik. Kiválóan működik műtrágyaként is, és javítja a növény általános vitalitását és a betakarítás minőségét. Ideális, ha már a palánták kiültetésekor egy tablettát vagy vizes aszpirinoldatot adunk az aljzathoz, de ne essünk kétségbe. Használhatja a tabletták erejét, még akkor is, ha a palánták már a virágágyásban vannak, és megfelelően megnőttek. Elég, ha időnként meglocsoljuk vagy permetezzük őket fél tabletta oldatával, amihez egy liter vizet keverünk. Öntözze meg a növényeket, vagy permetezzen havonta egyszer, hogy megakadályozza a levelek leégését. Ha meg kell szabadulnia a penésztől a paradicsom- és uborkapalántákon, gyakrabban alkalmazza.

kapcsolódó cikkek

Források: , ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche