Egy műanyag palack visszaadja a vécé fehérségét, a lengyel szobalányok trükkje

Soha nem gondoltam volna, hogy ez lehetséges. Hatékony módszer, amely még a legnehezebb munkát is megkönnyíti. Nagyanyáink is használták ezt az eszközt. Azelőtt más volt a képzése. De a fejlődés nem áll meg, és ma a fiatal háziasszonyok már WC-szappant használnak.

A háztartási munkák közül a WC tisztítása a legkellemetlenebb. Senki sem szereti ezt csinálni. De minden háziasszony tudja, milyen fontos, hogy a WC mindig tiszta legyen és jó illatú legyen. És nem lehet nélküle. És a boltban lévő eszközök nem mindig jó minőségűek és meglehetősen drágák.

Ma megosztunk veletek egy nagyon egyszerű WC-szappan receptjét.

WC-SZAPPAN

Ezzel a hatékony és pénztárcabarát eszközzel tökéletesen tisztán tarthatja fürdőszobáját. Ez a módszer sokkal környezetbarátabb, és tisztességes összeget takarít meg a családi költségvetésből. Egy kis találékonyság és hosszú időre elfelejtheti a kellemetlen munkát. Csak néhány dologra van szüksége, amelyek minden otthonban megtalálhatóak.

Először vegyen egy darab kemény lúgos szappant. A legelterjedtebb és legolcsóbb, amely csak a boltban található, megteszi. Használhat szokásos mosószappant is. Másodszor, sima ecetre lesz szüksége, lehetőleg 9%. Bármelyik szupermarketben is könnyen megtalálható. Az almaecet is bevált. Harmadszor, egy üres műanyag palack, lehetőleg 0,5 vagy 0,3 literes. Először feltétlenül távolítson el minden címkét és matricát.

A szappant közepes reszelőn kell lereszelni, hogy apró darabokat kapjunk. Ha nincs reszelő, egyszerűen vághatja a szappant egy késsel. Kicsit több időt vesz igénybe, de magát az eredményt ez semmilyen módon nem befolyásolja. A zúzott szappant egy már előkészített műanyag palackba kell önteni.

Ezután meg kell töltenie a szappant ecettel az üveg körülbelül feléig. Csavarjuk rá a fedőt, és jól rázzuk össze, hogy minden összekeveredjen. Pásás keveréket kell kapnia. A palack tetején késsel vagy más éles tárggyal kör alakú lyukakat készítsen, legalább tízet. A lyukak száma határozza meg, hogy a kapott keverék milyen gyorsan fog elfogyni.

Most távolítsa el a WC-tartály fedelét, és helyezze be az üveget. Ideális esetben vízszintesnek kell lennie, de ne próbálja egyenletessé tenni. Visszatesszük a helyére a tankfedelet – és ennyi. A műanyag palack tartalma összekeveredik a vízzel. Az eredmény egy egyszerű, de hatékony tisztító és fertőtlenítő keverék.

Most a WC mindig tiszta lesz. A WC minden öblítéssel öntisztul. Ezenkívül ez a módszer az ecetnek köszönhetően eltávolítja az összes kellemetlen szagot. És sokkal kevesebbe kerül, mint a boltban.

Továbbítsa ezt a cikket fogadó barátainak. Osszuk meg egymással a hasznos életet!

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche