Egy neurológus a szervezet öregedésének lelassításának hatékony módszereiről beszélt
Valójában korunkban sok embert zavarba ejt az örök fiatalság elixírjének keresése. De minek menni messzire és reménykedni valami varázstablettában, ha ezt a problémát otthon is meg lehet oldani. A szakemberek most már mélyen megértik, hogyan lehet megelőzni az öregedést. Szergej Dlin neurológus hatékony módszerekről beszélt, amelyek segítenek lelassítani a szervezet öregedését.

Fotó: freepik

Szergej Dlin szerint a kozmetológia, az étrend-kiegészítők, a megfelelő táplálkozás, az izom- és érrendszeri tónust javító gyakorlatok olyan eszközök, amelyek elegendőek az öregedés megelőzéséhez. Mielőtt azonban különféle módszereket próbálna ki magán, meg kell értenie, mi az öregedés.

– Az öregedés fő oka a sejtanyagcsere megsértése, – magyarázta a szakember. – A sejtek anyagcseréje megszakad, egyrészt a szervezet fokozott mérgezése miatt, amely az életkor előrehaladtával halmozódik fel az emberekben. Másodszor, a mikrokeringési zavarok miatt – amikor az erek lassan eltömődnek és elhasználódnak. Harmadszor, a hasznos mikroelemek hiánya miatt. És nem tehetünk mást, mint megemlíteni a különféle krónikus betegségeket. Magas vérnyomás, ízületi gyulladás, cukorbetegség – mindez negatívan befolyásolja a sejtanyagcserét.

Sergey Dlin egy hatékony módszert nevezett meg, amely tökéletes a bőröregedés megelőzésére:

– Nagy intenzitású fizikai aktivitás. Ez a fajta fizikai aktivitás lassítja az öregedést, mivel a növekedési hormon termelése ezerszeresére nő. Ennek a sportnak az alapelve a rövid időn belüli magas pulzusszám. Például a „jumping jack” gyakorlat segít elérni az eredményeket. Minden nap egy percig kell elvégezni. Ez növeli a pulzuszónát és provokálja a növekedési hormon felszabadulását.

A szakember egy második módszert is javasolt – félugrások végrehajtását a helyszínen anélkül, hogy felemelné a sarkát. Szergej Dlin szerint ezt a gyakorlatot elég egy percig elvégezni, hogy serkentse a vénák és a nyirok munkáját a szervezetben, és javuljon a véráramlás. Ezenkívül a neurológus azt tanácsolta, hogy alakítson ki alvási ütemtervet, aludjon eleget és étkezzen megfelelően. Mindezek a módszerek többek között lassítják a szervezet öregedését, javítják a bőr állapotát és hatékonyan hatnak a mozgásszervi rendszerre.

Hibát vett észre? Kérjük, válassza ki, és nyomja meg a Ctrl+Enter billentyűkombinációt

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche