Egy profi takarító felfedte a trükkjét, amellyel könnyedén, súrolás nélkül kimoshatja a zuhanyfüggönyt

Fürdőszoba, zuhanyozó és függöny tisztítása

Hogyan tisztítsuk meg egyszerűen a zuhanyfüggönyt? Attól függ, hogy miből készült. Ma már számos olyan anyaggal találkozhatunk, amelyek a megmunkálásban, így a megfelelő tisztítási módban is jelentősen eltérhetnek egymástól. Nem megfelelő tisztítószerrel akár károsíthatja is az anyagot. De van egy meglehetősen egyszerű módszer, amely minden típusú függönyön működik.

Forrás: Youtube

A zuhanyfüggöny egyszerű tisztítása

Függetlenül attól, hogy a zuhanyfüggöny műanyagból vagy vízálló anyagból készült, könnyedén kimoshatja a mosógépben. Ezt Kristopher Juniel árulta el a USA Today műsorában a Problémamegoldás című sorozatban, melynek epizódjai részben a közösségi oldalakon is megtalálhatók. Az univerzális megoldás különféle problémákra kínál otthont, beleértve a fürdőszobát is.

Csak vegye le az akasztót a papucsokról vagy gyűrűkről, és tegye be a mosógépbe. Ha a függöny műanyag, adjon hozzá egy törülközőt is. Ez megakadályozza, hogy a műanyag a víz felszíne felett lebegő golyót képezzen.

Mosás a szokásos programmal, de inkább alacsonyabb hőmérsékleten. Minden függönyön el kell látni egy címkét, amelyen a függöny mosásának vagy vasalásának módját kell feltüntetni. Ha nem találja, akkor tudnia kell, hogy a műanyagokat és a szintetikus anyagokat 40°C körüli hőmérsékleten kell mosni. Hozzáadhat szokásos mosószert, vagy akár egy kis ecetet is.

Miért használjunk ecetet a zuhanyfüggönyön?

Miért ecet? A közönséges konyhai ecet kiváló tisztítószer, amely hétköznapi ruhaneműhöz is alkalmas, de szó szerint csodákra képes a zuhanyfüggönnyel. Az ecet feloldja a felületen, az anyagon és a varratokon kívül lerakódott vízkövet. A kő feloldásával lehetővé teszi, hogy a mosószer elérje az anyagot és jól megtisztítsa azt.

A savas ecet a zsír feloldását is segíti. Ez nem annyira a testmosásból, mint inkább a különböző kozmetikumokból származik. Nem csak a zsanéron halmozódik fel, hanem a lefolyóban is. A felhalmozódás eredménye jól ismert a hasonlóan áthatolhatatlan hulladékcsövekben.

Az ecet az esetleges penészgomba ellen is fellép. Nehezen elérhető helyeken is található a varratokban vagy a műanyag függönyök mintájában, ahonnan nagyon nehéz kijutni. A savas ecet is megbirkózik a penészgombával, és érdemes megelőző intézkedésként is használni, amiről hamarosan beszélünk.

Az ecet használatának utolsó és nem kevésbé fontos oka a szagok megszüntetése. Annak ellenére, hogy az ecetnek nagyon savanyú illata van, hamar elillan, és nagyon friss illatot hagy maga után, amelyet különösen a rosszul szellőző fürdőszobákban fog értékelni.

Mosás után azonnal akassza fel a függönyt. Csakúgy, mint a függönyök, a zuhanyfüggöny is jobban lóg és jobban kiegyenesedik, ha nedvesen felakasztják.

Ha aggasztja a penész vagy a függöny zsíros végei, amelyek gyakran érintik a zuhany vagy a fürdőkád alját, készítsen oldatot ecettel. Amint már említettük, az ecet számos tisztító képességgel rendelkezik, így ha minden zuhanyozás után alkalmazza a spray-t, minimálisra csökkenti a függöny szennyeződését, és megkönnyíti a fürdőszoba gondozását. A víz és ecet 4:1 arányban csempék és padlóburkolatok vagy krómozott fürdőszobai részek tisztítására és mosására is alkalmas. De mindig törölje szárazra őket.

kapcsolódó cikkek

Források: usatoday.com, prima-receptar.cz

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche